Af - 08/03-16 15:44

”Man lægger jo mærke til den, der skiller sig ud””Man lægger jo mærke til den, der skiller sig ud”

Fodboldreporter Luna Christofi har svært ved at finde ulemper ved at arbejde i en verden, der er domineret af mænd.

storybild

Luna Christofi får en flyvetur af FCK-træner Ståle Solbakken efter en FCK-sejr over norske Rosenborg i Champions League, 2010. Polfoto. (Billede: Krabbe Lars)

Luna Christofi rapporterer fra omklædningsrum blandt nøgne mænd og med champagnepropper susende om ørene. Hun er uden tvivl Danmarks mest erfarne kvindelige fodboldreporter. I over 20 år har hun skrevet om mænd, rapporteret til mænd og haft en klar overvægt af mandlige kollegaer. Alligevel bærer hun ikke rundt på en endeløs række af historier om diskrimination og sexistiske jokes.

- Man vil altid kunne finde nogle idioter, der har den holdning, at kvinder ikke kender noget til fodbold. Det er generelt bare ikke noget, jeg har oplevet, siger hun.

Hareide tror Agger fortsætter fodboldkarrieren
Hareide tror Agger fortsætter fodboldkarrieren

Tværtimod har Luna Christofi set det som en styrke at lyse op som den eneste kvinde i flokken af hungrende sportsjournalister, der alle vil kapre interviews med de største stjerner. I interviewzonen efter en vigtig kamp er man ifølge Christofi nødt til sætte alt ind for at få de gode interviews, og der er det godt at skille sig ud.

- Jeg har brugt den fordel til at få interviews foran de andre journalister. Det må jeg indrømme, siger Luna Christofi.

Når Christiano Ronaldo har lovet at give et interview til den danske fodboldjournalist, så husker han det. Højst sandsynligt, fordi han kan skille hende fra mængden, mener Christofi. Blandt de danske spillere har hun ofte følt, at hun havde en særlig rolle.

- Da jeg mødte Pierre-Emile Højbjerg for første gang, fik jeg verdens største kram, fortæller hun. – Han følte, han kendte mig, fordi han havde set mig i fjernsynet, fra han var lille.

Danske fodboldkvinder taber og ender sidst i gruppen
Danske fodboldkvinder taber og ender sidst i gruppen

Luna Christofi kan altså se tilbage på en karriere, hvor det nærmest kun har været en fordel at være kvinde. Så hvorfor har så få fulgt i hendes fodspor? Ifølge Christofi er en del af forklaringen de mange rejsedage, der følger med titlen som fodboldreporter.

- Kvinder er absolut mindre tilbøjelige til at affinde sig med, at det hører med til jobbet at være væk fra familien, vurderer hun. Christofi har oplevet, at hendes mandlige kolleger generelt har nemmere ved at tilpasse sig de mange dage hjemmefra.

- På den måde ligger det stadig i kortene, at kvinder bliver hjemme ved familien, mener hun.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

John døde efter fejl på dansk...
bt.dk
Michelin-kok udvider populær...
bt.dk
Connie Hedegaard ny...
bt.dk
Rystende overvågningsvideo afslørede...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx