Af Ritzau - 08/03-17 16:05

Hareide åbner først landsholdsdøren for Bendtner senereHareide åbner først landsholdsdøren for Bendtner senere

Åge Hareide kan nok først vurdere Nicklas Bendtner ordentligt i efteråret, hvor Rosenborg spiller i Europa.

storybild

Nicklas Bendtner er skiftet til Rosenborg og kan blive et emne for det danske fodboldlandshold senere i år, siger landstræner Åge Hareide. (Billede: Scanpix/Terje Bendiksby)

Nicklas Bendtner vil tilbage på landsholdet så hurtigt som muligt, fortalte angriberen onsdag efter skiftet til den norske fodboldklub Rosenborg.

Landstræner Åge Hareide vil holde øje med Bendtner i den bedste norske fodboldrække, men et comeback på landsholdet kan godt lade vente på sig.

- Nicklas kan absolut komme tilbage på landsholdet. Det tæller meget for mig, hvad han præsterer i Rosenborgs kampe i Europa.

- Det er den bedste pegepind for mig. Der vil jeg kunne se hans niveau internationalt.

- Nicklas har været skadet. Der er et stykke tid til næste landsholdssamling. Vi må se, hvordan han præsterer i de kommende måneder, siger Hareide.

Rosenborg kommer først til at spille kvalifikationskampe om at komme i Champions League i august. Spørgsmålet er så, om Bendtner kan komme på landsholdet før?

- Det ved jeg ikke endnu. Det er hypotetisk. Vi har to landskampe i juni, før vi skal til Kasakhstan. Det kommer an på, hvad der sker i marts, april og maj.

- Måske bliver det først i efteråret, at han kommer tilbage, fordi han har spillet kvalifikationskampe i Europa. Først da ved vi, hvor han står, siger Hareide.

Landstræneren er positivt overrasket over Bendtners skifte fra Nottingham Forest i den næstbedste engelske række til Rosenborg.

- Det er et meget spændende skifte. Rosenborg er en bedre klub end Nottingham Forest. Om ligaen er bedre er en helt anden sag. Men klubben er bedre.

- Rosenborg skal ud at spille europæiske kvalifikationskampe om at komme i Champions League. Det er et rimeligt højt niveau.

- I tillæg kommer Nicklas til at spille i en klub, som skaber mange målchancer i alle kampe. Når han er frisk og i form, så har han kvaliteterne til at omsætte chancerne til mål, siger Hareide.

Nordmanden har selv været cheftræner i Rosenborg, og af samme grund har Ivan Marko Benes, der er Bendtners agent, kontaktet Hareide.

- Nicklas' agent har spurgt mig til råds, fordi jeg har trænet Rosenborg.

- Klubbens nuværende assistenttræner har været min anfører i Rosenborg, og sportschefen har været min assistent på det norske A-landshold. Det er en god klub med en god organisation, siger Hareide.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx