21/09-13 23:13

Iversen om sit gennembrud: 'Vanvittig udvikling'Iversen om sit gennembrud: 'Vanvittig udvikling'

Niels-Kristian Iversen har nedbrudt de psykiske barrier, der bremsede hans succes om speedwaykører

storybild

Niels-Kristian Iversen på den øverste skammel efter hans suveræne sejr i Stockholm. Matej Zagar fra Slovenien til venstre sluttede på andenpladsen, mens Polens Jaroslaw Hampel til højre blev treer. (Billede: Polfoto)

Niels-Kristian Iversen har nedbrudt de psykiske barrierer, der bremsede hans succes om speedwaykører.

31-årige Niels-Kristian Iversen har længe befundet sig i speedwaysportens andet geled.

Men de senere år har danskeren gennemgået en psykisk modning, som lørdag aften resulterede i, at han vandt sit andet grand prix i år og samtidig kørte sig op på tredjepladsen i VM-stillingen.

- Det er vanvittig udvikling, som begyndte sidste år, hvor jeg etablerede mig som topkører i ligaerne. I år har jeg taget et ekstra skridt, så jeg også kan gøre mig i grand prixerne, siger Iversen.

LÆS OGSÅ: Speedway: Suveræn dansk mega-triumf i Stockholm

I år har han blandt andet vundet DM-titlen for anden gang i træk, men mindst lige så vigtigt var det, at han tog sin første grand prix-sejr i italienske Terenzano for halvanden måned siden.

- Det gav en masse selvtillid at få den første sejr. Nu føles det ikke unaturligt at vinde de vigtige heat.

- Der er nedbrudt nogle psykiske barrierer, og det er en fed følelse at være kommet det skridt videre, siger esbjergenseren.

Han fik en rigtig dårlig start på lørdagens løb i Stockholm. I sit første heat tyvstartede han, knækkede startsnoren og blev udelukket.

- Det var skidt, fordi man normalt bruger det første heat til at komme i gang. Man er nervøs og anspændt, og vil gerne komme ordentlig fra land. Samtidig bruger man det også til at justere grejet. Men det heat mistede jeg altså.

- Heldigvis fik vi kørt det hele ind i løbet af aftenen, og selv om jeg ikke lavede alle starterne, så havde jeg farten til at sætte mig igennem, siger Iversen, der gjorde rent bord i sine seks følgende heat og dermed blev suveræn vinder.

Han går derfor ind til sæsonens sidste grand prix med et forspring på seks point ned til landsmanden Nicki Pedersen og har dermed gode chancer for at slutte på podiet.

Det vil han dog helst ikke spekulere for meget i.

- Det nytter ikke noget, at jeg bruger det som sovepude, for så går det galt, siger dagens vinder.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mand fundet bevidstløs efter brand...
bt.dk
Opsigtsvækkende 'censur' i...
bt.dk
Brøndby og FCM dominerer: Her er...
bt.dk
Ost trækkes tilbage flere steder i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx