Af Ritzau - 14/08-16 12:14

Puertoricansk OL-helt vil inspirere andre kvinderPuertoricansk OL-helt vil inspirere andre kvinder

Monica Puig håber, at hendes OL-guld i tennis kan inspirere kvinder i hele Latinamerika.

storybild

Monica Puig blev natten til søndag dansk tid den første kvinde fra Puerto Rico til at vinde OL-guld. (Billede: Scanpix/Luis Acosta)

Kvindernes tennisturnering ved OL fik en højst overraskende vinder, da Puerto Ricos Monica Puig besejrede tyskeren Angelique Kerber i tre sæt i finalen.

Dermed sikrede hun sin nation den første OL-guldmedalje i historien, og hun blev samtidig den første kvinde fra Puerto Rico til at vinde en OL-medalje overhovedet.

- Jeg er virkelig stolt over at repræsentere Latinamerika, og jeg håber, dette kan være en inspiration for alle latinamerikanske kvinder, som kan se, at alt er muligt her i livet, siger Monica Puig ifølge AFP.

Med en placering som nummer 34 i verden var den 22-årige Puig ikke spået medaljechancer i Rio, men hun spillede en fremragende turnering og endte på toppen.

Hun har boet størstedelen af livet i USA, hvor hun har forfulgt sin tennisdrøm, men hun har stadig tætte bånd til familien i fødebyen San Juan i hjemlandet.

- Jeg har altid været 100 procent loyal over for landet, hvor jeg er født, og rødderne, jeg er opvokset iblandt. Jeg har stadig familie i Puerto Rico, og jeg har været på besøg mange gange, siger Monica Puig.

I 1992 og 1996 vandt en anden puertoricanskfødt kvinde, Gigi Fernandez, OL-guld i damedouble, men hun stillede op for USA. Alligevel har hun tjent som forbillede for Monica Puig.

- Gigi lykønskede mig. Hun er en stor inspiration, siger Puig.

- Alle, som får en medalje, er inspirerende. Men jeg er bare så glad for at være den første kvinde fra Puerto Rico til at vinde guld.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx