22/10-17 09:20; Opdateret: 22/10-17 15:24

Magnussen om fartproblemer: Jeg forstår det ikkeMagnussen om fartproblemer: Jeg forstår det ikke

Kevin Magnussen og Haas-teamet kunne slet ikke få danskerens bil til at fungere i lørdagens kvalifikation.

storybild

Austin. Racerkøreren Kevin Magnussen (Haas) var langsomst af alle i kvalifikationen til søndagens Formel 1-grandprix i USA.

Selv om danskeren satte dårligste tid af de 20 kørere, så indleder Magnussen racerløbet i Texas fra 18.-bedste startposition, efter at løbskommissærerne har uddelt en lang række straffe - blandt andre til Magnussen.

- Der er noget, der ikke fungerer.

- Vi har ikke ramt det rigtigt endnu i den her weekend, og pludselig havde jeg heller ikke noget vejgreb, og jeg ved ikke hvorfor.

- Jeg ved ikke hvorfor, at jeg havde den mest sløve bil af alle. Det er meget skuffende, siger Magnussen til Haas-holdets hjemmeside.

Det hjalp heller ikke at udskifte dækkene.

- Jeg følte ikke, at dækkene var nye. Det føltes som et sæt brugte dæk - de var nye, men følelsen var ikke god, siger den 25-årige dansker.

Senere fandt Haas-teamet ud af årsagen til den sløve fart.

- Der var skader på en af finnerne på højre side af gulvet. Den faldt af. Vi tror, det skete på hans første hurtige omgang.

- Og så ville bilen bare ikke mere. Det ser ud til, at det var nok til at forstyrre alt, siger teamchef Günther Steiner til Ekstra Bladet.

Ud over problemerne med Haas-raceren modtog Magnussen en straf på tre startplaceringer, da han under kvalifikationen blokerede vejen for mexicanske Sergio Perez (Force India).

Danskeren erkender, at der blev begået en fejl. Magnussen fortæller dog, at blokeringen af Perez skyldtes en forkert melding over Haas-holdets teamradio.

Danskeren fik at vide, at mexicaneren var på en såkaldt "out lap" efter et stop i garagen. I virkeligheden var Perez på en "fast lap" og i gang med at sætte en hurtig omgangstid.

- Jeg forstår, hvis han er sur. Det eneste, jeg kan sige, er, at det var en fejl, siger Magnussen.

Danskerens holdkammerat, Romain Grosjean, satte 14.-hurtigste tid i kvalifikationen. På grund af en lang række straffe til mange af kørerne indleder franskmanden grandprixet fra 12. bedste startposition.

Søndagens grandprix i Austin starter klokken 21 dansk tid.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Linse tordner mod TV3: Det er totalt...
bt.dk
Stor bekymring om lønfidus i Danmark:...
bt.dk
Finn Nørbygaard åbner op om dyster...
bt.dk
Efter aflysning og halsoperation: Så...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx