Af Ritzau - 24/10-16 06:45

Genrejste doubler glæder dansk landstrænerGenrejste doubler glæder dansk landstræner

Kenneth Jonassen var glad for at se to af landets bedste doublekonstellationer finde topniveau på hjemmebane.

storybild

Joachim Fischer og Christinna Pedersen sørgede for en tiltrængt dansk triumf i Denmark Open søndag. (Billede: Scanpix/Frank Cilius)

Mens de danske singlespillere skuffede ved badmintonturneringen Denmark Open, var der anderledes opløftende tendenser for et par af de rutinerede doubler, som ellers har kæmpet med at ramme deres gamle niveau.

Især mixeddoublen med 30-årige Christinna Pedersen og 37-årige Joachim Fischer imponerede stort på vej mod finalesejren.

Men også herredoublen med 36-årige Mathias Boe og 33-årige Carsten Mogensen viste glimt af topniveau.

Begge har haft en svær periode med problemer med at matche de bedste i verden – herredoublen stadig fordi man har skullet arbejde sig tilbage efter Carsten Mogensens hjerneoperation i februar.

Denmark Open gav tegn på, at der fortsat ligger gode resultater og venter i fremtiden for de to garvede konstellationer, mener landstræner Kenneth Jonassen.

- Det er rigtig, rigtig positivt. Deres formkurve har ikke været den mest positive, men de har arbejdet knaldhårdt med tingene, og vi har set mange positive træninger, men de har ikke helt været i stand til at tage det ud til turneringerne, siger han.

- Nu lykkedes det her på hjemmebane, og jeg synes, det er rigtig positive takter og gode indikationer på, at de er på vej tilbage, og at de stadig har et utroligt høje topniveau.

Fischer og Pedersens sejr på hjemmebane var den første danske triumf i den hjemlige Super Series-turnering, hvor de to doublepar oftest har leveret godt.

Derfor er det heller ikke en tilfældighed, at det lige netop er her, de igen finder melodien, mens nogle af de unge har det lidt sværere.

- Jeg tror lidt, det har noget med rutinen at gøre.

- Herovre vil de rigtig gerne præstere, og de er dygtige til her på hjemmebane at få det bedste ud af deres badminton og lægge et godt pres på deres modstander og så samtidig finde det rigtige spændingsniveau, siger Kenneth Jonassen.

Begge par deltager også i denne uges Super Series-turnering French Open.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx