Af Ritzau - 04/05-17 11:59

Håndboldherrer søger revanche for VM-blamage mod UngarnHåndboldherrer søger revanche for VM-blamage mod Ungarn

Henrik Møllgaard er med, når det danske håndboldlandshold udfordrer Ungarn i EM-kvalifikationen.

storybild

Henrik Møllgaard (tv.) var med til at tabe til Ungarn i VM-ottendedelsfinalen. Torsdag kan Danmark få revanche. (Billede: Scanpix/Liselotte Sabroe)

Det mandlige danske håndboldlandshold har revanche til gode, når holdet torsdag aften spiller på udebane mod Ungarn i EM-kvalifikationens gruppe 1.

Kampen i Budapest er den første af to mellem landene på få dage, eftersom Danmark på søndag er vært for den omvendte kamp i Aarhus.

I januar tabte de danske OL-guldvindere meget overraskende 25-27 til netop Ungarn, da de to hold mødtes i ottendedelsfinalen ved VM i Frankrig.

- Det var jo et smerteligt nederlag. Vi havde større drømme for VM i Frankrig, og vi røg for tidligt ud. Derfor er de to kampe selvfølgelig specielle, siger landsholdsspilleren Henrik Møllgaard til TV2 Sport.

Paris Saint-Germain-spilleren og de øvrige danske spillere har brugt meget tid på at analysere nederlaget til Ungarn ved VM.

Henrik Møllgaard mener, at danskerne i VM-kampen i Albertville manglede fleksibilitet i forsvarsspillet under den nu forhenværende landstræner Gudmundur Gudmundsson.

- Vi var forkert indstillet på, hvad de kom med. Vi havde forberedt os rigtig meget på Laszlo Nagy og Gabor Csaszar, men han spillede ikke så meget, og ungarerne havde læst vores forsvar rigtig godt.

- Under Gudmundur havde vi udelukkende praktiseret én form for forsvar. Ellers var løsningen udskiftninger, men vi ændrede ikke i systemet, og det var vi nok for lang tid om til at gøre i den her kamp, siger Henrik Møllgaard til Berlingske.

Siden VM-skuffelsen er islandske Gudmundur Gudmundsson stoppet, og Rhein-Neckar Löwen-træneren Nikolaj Jacobsen er nu landstræner for Danmark.

Danmark og Ungarn ligger lunt i forhold til at snuppe de to direkte EM-billetter i gruppe 1.

Begge lande har fire point for to kampe efter to sejre hver.

Holland er nummer tre med to point for tre kampe, mens Letland er sidst uden point efter tre kampe.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet i aktion på skole...
bt.dk
Nyt regnskab: Derfor har kongehuset...
bt.dk
Stjernen fortæller om rædselsaften:...
bt.dk
Ung mand dræbt i ulykke
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx