Af Ritzau - 25/03-17 10:53

Ekspert spår gode chancer for dansk succes i klassikerEkspert spår gode chancer for dansk succes i klassiker

Semiklassikeren Gent-Wevelgem har deltagelse af mange store ryttere, men flere danskere kan kigge frem.

storybild

Magnus Cort er den hurtigste dansker i en spurt, og han er en af de danskere, som kan levere et flot resultat i Gent-Wevelgem. (Billede: Scanpix/Henning Bagger)

Søndag står cykelmenuen på belgisk semiklassiker, når de største klassikerfolk skal kæmpe om sejren i Gent-Wevelgem.

Sidste års vinder og regerende verdensmester, Peter Sagan (Bora-Hansgrohe), er som altid den største favorit, men flere danskere har gode muligheder for at gøre en god figur.

Det mener Thomas Bay, cykelekspert og kommentator hos Eurosport.

- Ja, for søren da. Gent-Wevelgem er i mine øjne lidt en danskerklassiker. Den ligger godt til mange af de ryttere, vi har nu, som både er hurtige men også slidstærke, siger han.

- Der sidder nogle danskere, hvor der er realistiske forhåbninger om, at de kan være med i finalen i Gent-Wevelgem. Og så kan alt ske.

I sidste weekends Milano-Sanremo, som var første store klassiker på årets cykelkalender, sad tre danskere med i favoritfeltet. Og det er de samme ryttere, der kan vise sig frem søndag, mener Thomas Bay.

- Jeg bed mærke i, at vi havde tre danskere med hjem i forreste felt i Milano-Sanremo. Der sad 50 mand efter de tre i udbruddet. Magnus Cort blev nummer 11, og så sad også både Matti Breschel og Michael Valgren i gruppen.

Gent-Wevelgem minder rutemæssigt en del om Milano-Sanremo, hvor de spurtstærke folk ikke nødvendigvis skilles fra undervejs.

Men det kan én mand godt lave om på.

- Nøglen, til hvordan løbet bliver kørt, ligger igen hos Peter Sagan, vurderer Thomas Bay.

- Kuurne-Bruxelles-Kuurne er normalt også et løb for de spurthurtige, men det fik han også gjort til et udskilningsløb. Så det kommer an på vejret, og hvordan løbet bliver kørt – specielt fra Peter Sagans side.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

22-årige Sabrine er lokkedue: Hjælper...
bt.dk
Par krævede erstatning for...
bt.dk
Motorvej blev lukket i flere timer:...
bt.dk
Paradise-deltager: Jeg er til vild sex
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx