Af Ritzau - 12/06-16 17:53

Peter Sagan spurter sig til etapesejr i SchweizPeter Sagan spurter sig til etapesejr i Schweiz

Danske Magnus Cort fik en hovedrolle i afslutningen, men Peter Sagan tog sejren på 2. etape af Schweiz Rundt.

storybild

Peter Sagan var hurtigst i spurten på søndagens etape af Schweiz Rundt. (Billede: Scanpix/Doug Pensinger)

Verdensstjernen Peter Sagan (Tinkoff) sikrede sig en ny sejr til sit omfattende cv, men også det danske talent Magnus Cort (Orica-Greenedge) kan være tilfreds med sin præstation på anden etape af Schweiz Rundt.

Godt nok lykkedes det ikke Cort at føre Michael Matthews frem til etapesejren, men danskeren fik afleveret sin holdkammerat perfekt og kom selv i mål på en fjerdeplads.

- Jeg tror, Matthews manglede lidt fart til sidst. Jeg synes, jeg kørte rigtig fornuftigt. Jeg så, vi fik slået et hul, så jeg fortsatte trådet til sidst, siger Magnus Cort til TV2 Sport.

Da feltet nåede målområdet i Baar efter 187 kilometers kørsel, var det Orica-Greenedge, der tog initiativet for at køre Matthews i stilling.

Men selv om australieren altså fik serveret en fin position til at afgøre tingene, blev han overlistet af Sagan, der timede afslutningen perfekt og tog en forholdsvis klar sejr.

Argentineren Ariel Richeze (Etixx-Quick-Step) blev nummer to, mens Matthews og Cort tog de næste pladser.

Det er sjette år i træk, at Peter Sagan vinder mindst én etape i Schweiz Rundt, hvor han i alt er noteret for hele 12 etapesejre.

Matti Breschel (Cannondale) var også med fremme på opløbsstrækningen, men blev klemt inde og kom aldrig i spil til etapesejren. Danskeren måtte nøjes med en 11.-plads.

Fabian Cancellara mistede nogle sekunder i afslutningen, og det blev dyrt for den schweiziske veteran, der måtte aflevere førertrøjen til Jürgen Roelandts (Lotto Soudal).

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx