Af - 11/10-15 19:50; Opdateret: 11/10-15 20:16

Pokkers! Albanien tog vores EM-billetPokkers! Albanien tog vores EM-billet

Det danske landshold skal ud i to afgørende playoff-kampe om en plads ved EM-slutrunden næste år. Albanien snuppede den sidste direkte plads i gruppen med 2-0 over Armenien.

storybild

Arkivfoto fra Albaniens kamp i Parken - den endte 0-0. (Billede: Polfoto)

Arrgh... Indsæt selv bandeord her: ________!!!!!

EM-slutrunden er nemlig lige rykket meget længere væk for det danske landshold, efter at Albanien søndag aften vandt 3-0 i Armenien og dermed sikrede sig den sidste direkte EM-billet fra Danmarks gruppe.

Morten Olsens tropper skal dermed ud i to nervepirrende playoff-kampe om en EM-plads. Og der kan Danmark risikere at møde hold som for eksempel Holland eller Sverige.

Hvis det var lykkedes for armenerne at tage point fra Albanien ville det have været de danske spillere, der var sikret EM-adgang. Men, sådan skulle det altså ikke gå.

Fra starten var Armenien ellers rigtigt godt med. Efter et direkte frispark var det tæt på en - set med danske øjne - livgivende scoring. Men i stedet gik det galt i den anden ende, da Albanien kom foran på et kludemål, som måske også var et selvmål.

Midtvejs i første halvleg scorede Albanien igen, og så var festen skudt i gang i Albanien, mens de danske spillere måtte indse, at et par playoff-kampe lige var rykket i vejen for EM-slutrunden.

Danmark har én gang før været ude i playoff-kampe: Dengang gik det fint, da Israel blev slået med samlet 8-0 på vejen til EM i Holland og Belgien i 2000.

Ellers er der jo også, som komikeren Sebastian Dorset minder om, modellen, vi benyttede op til EM 1992:Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Verdens tredjestørste butik på vej...
bt.dk
Dansk realitystjerne jubler: 'Jeg har...
bt.dk
Mand alvorlig kvæstet i bilulykke
bt.dk
Ny drejning i sagen: Årets boksebrag...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx