Af Ritzau - 11/08-16 14:35; Opdateret: 11/08-16 15:59

Guldduo fra London misser OL-finale: Æraen stopper herGuldduo fra London misser OL-finale: Æraen stopper her

Letvægtsdobbeltsculler kunne ikke ro sig i finalen. Rasmussen og Quist slutter karrieren med B-finalen i Rio.

storybild

Mads Rasmussen og Rasmus Quist kunne ikke ro sig i OL-finalen i letvægtsdobbeltsculler. (Billede: Reuters/Murad Sezer)

De forsvarende olympiske mestre Mads Rasmussen og Rasmus Quist stopper på topplan, efter at de torsdag missede OL-finalen i Rio.

Den to rutinerede duo i den danske letvægtsdobbeltsculler måtte torsdag nøjes med en femteplads i semifinalen.

- Jeg regner med, at den står på ropension nu. Vi har ingen planer om at fortsætte, siger Quist.

- Nu er vi lige kommet op og har ikke talt med vores træner, men jeg tror, at æraen stopper her, siger den 36-årige roer.

De to roere indstillede faktisk karrieren efter OL i London, men gjorde comeback i 2014 med legene i Rio for øje.

Duoen missede i første omgang kvalifikationen til OL i Rio ved en afgørende kvalifikationsregatta i Schweiz. De kom dog alligevel med, da Belgien kun måtte sende to af sine kvalificerede både til Rio.

- Nogle vil måske sige; skulle vi ikke have stoppet på toppen efter London? Men jeg synes faktisk, at vi har haft en rigtig fin periode op til Rio, siger Rasmus Quist.

- Jeg fortryder det ikke. Vi mister ikke alle de resultater, vi har. Det er selvfølgelig brandærgerligt, at vi ikke får lov til at ro finalen i morgen, men i det store hele har det været et fint comeback.

Den to år yngre Mads Rasmussen er afklaret med, at duoen nu skal ro B-finale, før karrieren er ovre. Han havde alligevel en god fornemmelse før OL.

- Under træningslejren begyndte vi at finde niveauet, og jeg tænkte, at vi var der. Det er marginaler fra, at vi ror fuldstændig lige så godt som i London.

- Den fornemmelse ville jeg gerne have haft, når vi kom over stregen her i Rio. Men den har vi ikke haft. Det er ikke groet nok fast under vores træningslejr. Vi mangler fortsat lidt for at kunne gå ud og gøre det hver gang.

- I dag kunne vi ikke ro stærkere, konstaterer Mads Rasmussen.

I semifinalen lå båden næstsidst efter de første 500 meter, og efter 1000 meter var der omkring to sekunder, der skulle lukkes. Sydafrika, Norge og Polen endte med at tage de eftertragtede finalebilletter.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx