31/07-17 11:52; Opdateret: 31/07-17 12:19

Næsten en halv million så Danmark slå Tyskland i EM-bragNæsten en halv million så Danmark slå Tyskland i EM-brag

Selv om EM-kvartfinalen for kvinder blev rykket til søndag formiddag, blev den set af 480.000 i Danmark.

storybild

København. Et meget voldsomt regnvejr lørdag aften i Rotterdam betød, at EM-kvartfinalen i fodbold mellem Danmark og Tyskland blev udsat til søndag klokken 12.

Og selv om der normalt ikke er mange tv-seere, som har tændt for fjernsynet søndag formiddag, samlede EM-braget 480.000 foran tv-skærmen. Det viser tal fra Gallup TV-Meter.

- Vi kan se en stigende interesse for kvindelandsholdet i takt med de gode resultater, siger medieforsker ved DR Jakob Vikær Hansen.

- At samle 480.000 seere til en kvindelandskamp søndag middag og endnu flere lørdag aften, selv om der ikke blev spillet, er ganske imponerende set fra et tv-analytisk synspunkt.

At 480.000 seere så med betyder, at 60 procent af samtlige tv-seere på det tidspunkt, hvor kampen blev spillet, fulgte kvartfinalen.

- Der er normalt ikke mange, der tænder tv’et om formiddagen sammenlignet med om aftenen, hvor de andre kampe har været spillet, så det er altså lidt af en bedrift, siger Jakob Vikær Hansen.

Seertallet peakede med 710.000 seere kort inden slutfløjt. De danske fodboldkvinder leverede en sensationel sejr på 2-1 over Tyskland, som ellers er regerende europamestre.

Lørdag aften, da det stadig var uvist, om kampen kunne spilles på trods af regnen, sad 501.000 seere forgæves og ventede i godt og vel halvanden time på at få at vide, om kampen skulle gennemføres.

Som EM-gruppespillet er skredet frem, har de danske fodboldkvinder samlet flere og flere foran skærmen.

Da Danmark mødte Belgien, så 417.000 med. Det var 29 procent af alle de seere, som havde tændt for fjernsynet, mens kampen blev spillet.

Under kampen mellem Holland og Danmark kiggede 431.000 med, hvilket var 31 procent af seerne på det givne tidspunkt, og da det danske landshold slog Norge, så hele 555.000 med, hvilket var 38 procent af seerne.

- Kvindernes resultater er med til at skabe fællesskab og samle danskerne på tværs, siger Jakob Vikær Hansen.

- De afspejler mangfoldigheden i sporten, og de gode resultater sætter nok også sporten i perspektiv for mange danskere, der sjældent eller måske aldrig ser kvindefodbold, siger han.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Historisk astronaut er død
bt.dk
Ronaldo chokerer under interview: Er...
bt.dk
Real Madrid fik sejren foræret:...
bt.dk
'Regnede forkert med 55.000 - ups,...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx