Af Ritzau - 16/03-17 12:31

FCK'ere forventer Ajax-stormløb i AmsterdamFCK'ere forventer Ajax-stormløb i Amsterdam

Ajax er tvunget til at score mod FCK, og derfor venter københavnerne, at Ajax vil satse og komme buldrende.

storybild

Peter Ankersen lagde op til Andreas Cornelius'' 2-1-mål, da FCK i sidste uge vandt med samme cifre i hjemmekampen mod Ajax. (Billede: Scanpix/Claus Bech)

Ajax skal torsdag aften forsøge at vende FC Københavns 2-1-føring fra den første ottendedelsfinale i Europa League til en samlet sejr.

Derfor forventer landsholdsbacken Peter Ankersen, at Ajax direkte efter startfløjtet vil forsøge at overfalde københavnerne.

- Jeg tror, at de kommer blæsende ud fra start. Det plejer at være sådan, de griber deres kampe an, og publikum forventer, at de gør det.

- I den periode skal vi være rolige og koncentrerede, for vi kommer under et tryk, og det er vigtigt, at vi holder dem fra at score et tidligt mål, så de får en masse selvtillid, siger Peter Ankersen.

Selv lå Ankersen i den første kamp over for den vævre tysker Amin Younes, der trods sine blot 168 centimeter skabte uro med højt fart og finurlige driblinger. Han bliver en af nøglerne at lukke ned i det hollandske stormløb.

- Han er over middel i forhold til modstanderne i Superligaen, og det er sådan en modstander, som er med til at udvikle mig som spiller.

- Han er en dygtig spiller, som har en god teknik og en god fart, men jeg fik håndteret ham helt som planlagt i den første kamp. Det regner jeg med at kunne gøre igen, siger backen.

Midtbanespilleren William Kvist regner ligeledes med, at Ajax kommer blæsende og vil forsøge at tage initiativet foran hollændernes mere end 50.000 medlevende fans.

- Vi fører 2-1, og med det udgangspunkt skal Ajax frem for at score. Det er klart, at de så kommer til at tage endnu større risiko, end de gør i forvejen.

- Derfor vil vi gerne være med til at gøre det svært for dem at spille deres normale fodbold. Hvis de tager stor risiko, så skal vi straffe dem, siger William Kvist.

I offensiven råder Ajax ud over Amin Younes også over blandt andre formstærke Kasper Dolberg og lynhurtige Bertrand Traore.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Michelin-kok udvider populær...
bt.dk
23-årige Enna stillede et...
bt.dk
Rystende overvågningsvideo afslørede...
bt.dk
Dansk læge: Populær myte om kvinders...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx