Af - 02/07-14 11:09

Her er de små helte, der har overstrålet stjernerne til VMHer er de små helte, der har overstrålet stjernerne til VM

Mange små ukendte perler skinner frem ved VM, og flere har været bedre end de etablerede superstjerner.

storybild

Guillermo Ochoa, Christian Bolaños og Ahmed Musa er blandt de profiler, der har været en positiv overraskelse ved dette VM. (Billede: Polfoto/AP)

‘Wow, han er god, ham Algeriets målmand der. Hvor spiller han?’

VM er et udstillingsvindue, hvor ganske almindelige fodboldentusiaster får øjnene op for dygtige spillere, de aldrig har hørt om - som algerieren Rais M’Bolhi, der er reservemålmand i bulgarske CSKA Sofia. Han blev kampens spiller mod Tyskland i mandags.

Skuffet algerisk målmand: Vi spillede lige op med Tyskland
Skuffet algerisk målmand: Vi spillede lige op med Tyskland

Men bare fordi man gør det godt i et par kampe i Brasilien, er det ikke ensbetydende med, at man er selvskreven til at rykke til en større klub.

- Der er ingen tvivl om, at de skal gøre opmærksomme på sig selv. Det er hele formålet ved professionel fodbold - at gøre det så godt som muligt. Men jeg synes ikke, man kan sige, at hvis man scorer tre mål i en slutrunde, så er man automatisk garanteret at ryge til en større klub, siger spilleragenten John Sivebæk.

Se den vanvittige rekord, USA's målmand slog i går
Se den vanvittige rekord, USA's målmand slog i går

- VM er én ting, og klubfodbold er noget andet. Jeg synes, man skal se spillerne over længere perioder. Men jeg er da også sikker på, at hvis en klub følger en spiller, så kan en slutrunde være med til, at man tager en endelig beslutning, tilføjer han.

Men så er der spillere som Mexicos målmand Guillermo Ochoa, der virkelig har vist et højt niveau. Eller den tidligere FCK’er Christian Bolaños, der har overrasket med Costa Rica. De er begge klubløse, men efter VM er de næsten garanteret et fedt job.

Afrikansk landstræner: Jojo, Afrika HAR rykket sig
Afrikansk landstræner: Jojo, Afrika HAR rykket sig

- Det er der ingen tvivl om. De spillere, som er fri af kontrakt, som er gået ind til slutrunden med et sats på, at de vil gøre det godt, de skal nok finde en klub. Og de skal nok også få mange klubber at vælge mellem, siger John Sivebæk.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx