Af Ritzau - 02/11-16 19:27; Opdateret: 02/11-16 19:45

Mourinho får karantæne og bøde for dommerfornærmelserMourinho får karantæne og bøde for dommerfornærmelser

José Mourinhos åbenmundethed kommer til at koste ham en kamps karantæne i Premier League.

storybild

José Mourinho har været i clinch med flere dommere på det seneste. Det koster nu en straf. (Billede: Scanpix/Oli Scarff)

Manager José Mourinho kommer ikke til at stå på sidelinjen, når Manchester United møder Swansea i Premier League på søndag.

Det Engelske Fodboldforbund (FA) har idømt portugiseren en spilledags karantæne for at have overfuset dommer Mark Clattenburg i pausen af Manchester Uniteds hjemmekamp mod Burnley i weekenden.

Episoden kostede Mourinho en bortvisning, og han måtte overvære resten af 0-0-kampen fra tribunen.

En spilledags karantæne er standardstraffen efter en bortvisning, medmindre manageren kan bevise, at den var tildelt på forkert grundlag.

Mourinho valgte dog at acceptere anklagen, og dermed er han tilbage på sidelinjen til storkampen mod Arsenal efter landskampspausen.

Ud over karantænen skal Mourinho betale en bøde på 50.000 britiske pund (413.000 kroner) for at have udtalt sig om dommer Anthony Taylor forud for kampen mod Liverpool 17. oktober.

Mourinho udtrykte ved den lejlighed skepsis omkring Taylor, der er bosat i Manchester og dermed i Mourinhos øjne ville komme under unødigt pres i opgøret mellem ærkerivalerne.

Ifølge FA har Mourinho accepteret, at han med sine bemærkninger gjorde sig skyldig i upassende adfærd, men benægtede at han bragte spillet i miskredit.

FA's uafhængige disciplinærkommission mener imidlertid, at udtalelserne bringer spillet i miskredit, og derfor må United-manageren altså punge ud, ligesom han har modtaget en advarsel.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Motorcyklist sendt til traumecenter...
bt.dk
Tusindvis af pendlere tages som...
bt.dk
Løkke i ny dobbeltrolle: Erhvervsfond...
bt.dk
Nyt menukort skræmte kunderne væk fra...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx