Af Ritzau - 11/12-16 19:59

Rumænsk stjerne tryner Ungarn og lægger pres på DanmarkRumænsk stjerne tryner Ungarn og lægger pres på Danmark

Rumænien nedlagde Ungarn ved EM og ligner en alvorlig trussel i forhold til en dansk semifinaleplads.

storybild

Stjernen Cristina Neagu (tv.) var som vanligt en dominerende faktor for Rumænien, da Ungarn blev slået ved EM. (Billede: Scanpix/Jonathan Nackstrand)

Rumæniens håndboldkvinder viste ingen nåde over for skadeplagede Ungarn, som blev slået med 29-21 i holdenes første kamp i Danmarks mellemrundegruppe.

Rumæniens stjerneskytte Cristina Neagu var en fornøjelse at følge, og med ti mål var hun som så ofte før en afgørende forskel i kampen.

Med sejren er Rumænien på fire point. Det er samme antal, som Danmark og Norge har, inden de to skandinaviske lande mødes senere søndag.

Fra start var det rumænerne, som satte sig på kampen.

Ungarn kunne slet ikke styre Cristina Neagu og stregspilleren Oana Manea, som efter 20 minutters spil stod noteret for syv scoringer på otte forsøg tilsammen.

På tavlen hed stillingen 11-6, og Kim Rasmussens grønklædte kvinder måtte slide hårdt for hver eneste scoring.

Det blev kun til ni af slagsen i de første 30 minutter, og da rumænerne i samme periode høvlede 15 mål ind, lignede det en tidlig afgørelse.

Efter pausen udbyggede rumænerne føringen. Ungarn forsøgte sig med mandsopdækning af Neagu, og selv om det holdt hende på færre mål end i første halvleg, var rumænerne for stærke.

Det endte med en sejr på otte mål og et klart signal til Danmark om, at der bliver hård konkurrence om semifinalepladsen.

I søndagens første kamp i Danmarks mellemrundegruppe tog Rusland den forventede sejr over Tjekkiet. Men det holdt hårdt.

Mod slutningen formøblede russerne en ellers sikker føring, og med under et minut tilbage havde tjekkerne chancen for at udligne.

Men på en tåbelig fejl kastede holdets venstrefløj bolden direkte i hænderne på en russer på et hjørnekast, og så kunne russerne lukke kampen til 26-24 i sidst sekund.

Begge nationer har dermed to point i mellemrunden.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Elon Musk om Tesla-problemer: 'Det...
bt.dk
Simon Kjærs ven bad om et godt...
bt.dk
Ekspert undrer sig over...
bt.dk
11-årig fundet bevidstløs i park: Mor...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx