Af - 28/04-14 10:10; Opdateret: 28/04-14 11:03

Klubejer vil ikke se 'sorte venner' - sådan reagerer spillerneKlubejer vil ikke se 'sorte venner' - sådan reagerer spillerne

Amerikansk sport er blevet ramt af en racistisk skandale, efter at LA Clippers-ejer er blevet fanget på bånd, hvor han kommer med uheldige kommentarer.

Bildstrecke im Grossformat »
LA Clippers-spillerne vendte vragen ud på deres trøjer under opvarmningen i protest mod ejerens udtalelser. LA Clippers-spillerne vendte vragen ud på deres trøjer under opvarmningen i protest mod ejerens udtalelser. LA Clippers-spillerne vendte vragen ud på deres trøjer under opvarmningen i protest mod ejerens udtalelser. LA Clippers-spillerne vendte vragen ud på deres trøjer under opvarmningen i protest mod ejerens udtalelser. LA Clippers-spillerne vendte vragen ud på deres trøjer under opvarmningen i protest mod ejerens udtalelser. LA Clippers-spillerne vendte vragen ud på deres trøjer under opvarmningen i protest mod ejerens udtalelser. Clippers-spillerne havde også taget sorte strømper (her er det Darren Collison i blå dragt). Clippers-spillerne havde sorte armbånd om håndledene (her Blake Griffin) Clippers-spillere. En fan giver sin mening til kende: Donald Sterling bør sælge holdet. Donald Sterling ved en tidligere lejlighed. Her sammen med 'veninden' V. Stiviano. Hustruen Shelley Sterling mødte op til søndagens kamp mod Golden State Warriors. Hustruen Shelley Sterling mødte op til søndagens kamp mod Golden State Warriors. Donald Sterling ved en tidligere lejlighed. Her sammen med 'veninden' V. Stiviano. Donald Sterling ved en tidligere lejlighed. Her sammen med 'veninden' V. Stiviano. Donald Sterling ved en tidligere lejlighed. Her sammen med hustruen Shelley Sterling. Donald Sterling ved en tidligere lejlighed. Her sammen med hustruen Shelley Sterling.

Væk med trøjerne. På med de sorte strømper.

Basketball-spillerne i LA Clippers gav søndag deres uvtetydige kommentar til klub-ejer Donald Sterling, efter at en bånd-optagelsen med ham i weekenden har rystet amerikansk sport.

TV: Snoop Dogg giver racistisk basketball-holdejer en SERIØS sviner
TV: Snoop Dogg giver racistisk basketball-holdejer en SERIØS sviner

Her skælder han sin 'veninde' ud over, at hun tager sine sorte venner med til Clippers-kampe.

- Det generer mig en hel del, at du offentligt viser, at kender sorte mennesker, lyder det angiveligt fra 80-årige Donald Sterling på lydfilen.

Historisk: Det her er aldrig tidligere sket i USA
Historisk: Det her er aldrig tidligere sket i USA

Derfor reagerede Clippers-spillerne i forbindelse med søndagens NBA-kamp mod Golden State Warriors.

Da de skulle varme op, vendte de vrangen ud på deres trøjer, så man ikke kunne se Donald Sterlings klublogo. Desuden havde de alle taget sorte bind om håndledene, lige som de alle havde sorte strømper på - normalt spiller de med hvide strømper.

Maskeret hævner: LeBron sætter monster-rekord
Maskeret hævner: LeBron sætter monster-rekord

Ud af 14 spillere i Clippers-truppen er de 11 mørke, men ingen af dem har udtalt sig om sagen. Heller ikke før eller efter søndagens kamp.

Forinden fastslog LA Clippers-coach Doc Rivers: - Vores besked er at spille. Vores besked er, at vi ikke vil lade noget eller nogen stoppe os fra, det vi ønsker at gøre. Det er en god besked, synes jeg, sagde Doc Rivers.

Herning vil have NBA i Boxen
Herning vil have NBA i Boxen

Clippers-ejer Donald Sterling var ikke selv til stede til udekampen i Oakland, men det var hans hustru, Shelly Sterling.

Hun kunne se også se publikum komme med en besked til husbonden. Som dem her:'Jeg er sort' og 'jeg har taget en sort mand med til kampen,' som de to fans har skrevet på deres skilte.

Superstjerne tilbage - nu tror Lakers på det igen
Superstjerne tilbage - nu tror Lakers på det igen

Flere andre NBA-hold valgte også at spille med sorte strømper i stille protest mod udtalelserne fra Donald Sterling, der blev offentliggjort lørdag af TMZ.

Og andre en Clippers-spillerne har udtalt sig.

Kobe Bryant gør comeback på søndag
Kobe Bryant gør comeback på søndag

Washington Wizards Gerrett Temple: - Vi er mere end basketball-spillere. Vi er først og fremmest mennesker, og det er meget uheldigt, når man hører nogle, der føler på den måde. Jeg synes ikke, at det hører hjemme i sporten eller i verden.

Miami Heat-stjernen LeBron James: - Der er ikke plads til Donald Sterling i vores liga.

Basketball vil indtage de danske hjem
Basketball vil indtage de danske hjem

En anden af de helt store stjerner skrev kort og godt på Twitter: 'Jeg kunne ikke spille for ham.' Kobe Bryant fra LA Lakers:


På båndoptagelsen nævner Donald Sterling specifikt et andet basketball-ikon i telefonsamtalen med 'veninden' V. Stiviano: Magic Johnson.

Fordi hun har lagt billeder, hvor hun optræder sammen med den tidligere spiller, på Instagram.

Avril Lavigne beskyldes for racisme
Avril Lavigne beskyldes for racisme

- Jeg siger bare, at det er ærgerligt, at du ikke kan beundre ham i det private. Tag ham med hjem, mad ham, knep ham. Jeg er er ligeglad. Du kan gøre, hvad du vil. Bare du ikke lægger billeder ud på Instagram, så hele verden kan se det, så de ringer til mig. Og lad med at tage ham med til mine kampe. O.k.? siger Donald Sterling på lydfilen.

Magic Johnson udtalte sig selv til ABC: - Han burde ikke have lov til at eje et hold længere.

Rasende danskere: Boykot Haribo
Rasende danskere: Boykot Haribo

Og også en anden legende Michael Jordan var på linje med den holdning.

- Der er ikke plads til den slags racisme og had, som hr. Sterling angiveligt har udtrykt, i NBA - eller noget andet sted for den sags skyld, lyder det fra Michael Jordan i en udtalelse.

Publikum smider banan efter mørk Barcelona-spiller - og så gør han dette
Publikum smider banan efter mørk Barcelona-spiller - og så gør han dette

LA Clippers tabte i øvrigt med 97-118 til Golden State Warriors i søndagens play-off-kamp. Hvis det betyder noget.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billedet: Helt særlig gestus går...
bt.dk
Facebookvideo skulle ramme...
bt.dk
Kasper skrev sin første klumme i BT:...
bt.dk
Video af landsholdet deler vandene:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx