04/11-15 23:00

Willian redder Mourinho fra nedtur i Champions LeagueWillian redder Mourinho fra nedtur i Champions League

Dynamo Kiev var tæt på at tage det ene point på Stamford Bridge, men Willian sikrede Chelsea en 2-1-sejr.

storybild

Brasilianske Willian scorede for Chelsea. (Billede: Polfoto/AP/tim Ireland)

Med en sejr over Dynamo Kiev tog det kriseramte engelske mesterhold fra Chelsea onsdag måske det første skridt ud af holdets krise.

Hjemme på Stamford Bridge vandt Jose Mourinhos mandskab med 2-1 over de ukrainske gæster i Champions Leagues gruppe G, efter at Willian sørgede for sejren på et frispark i slutfasen.

LÆS OGSÅ: Novemberfest: Bayern München ydmygede Arsenal

LÆS OGSÅ: Ny bog afslører: Derfor gik Arsenal glip af Ronaldo

LÆS OGSÅ: José Mourinho får bøde og karantæne for bortvisning

Midt i en historisk skidt indledning på Premier League kan Mourinho og Chelseas ledelse med onsdagens sejr søge lidt trøst i, at London-klubben har sat kursen mod forårets 1/8-finaler. Det kan dog nå at kikse endnu.

Kampen mod Dynamo Kiev var potentielt sprængfarlig for Mourinho, da et nederlag ville gøre nedturen total for portugiseren og hans hold.

LÆS OGSÅ: 'Vandt for dig, søster' - gik på banen da søsteren skulle dø

Mourinho havde til kampen sendt sidste sæsons helt store profil, Eden Hazard, på bænken som et signal om, at det er hårdt arbejde mere end tekniske lækkerier, der skal få holdet ud af krisen.

Onsdagens forestilling blev en særdeles nervebetonet affære, efter at de engelske værter havde presset hårdt på i det meste af første halvleg.

LÆS OGSÅ: Liverpool skubber Mourinho tættere på afgrunden

Chelsea tog føringen efter 35 minutter på et kontraangreb, da den senere matchvinder, Willian, på højrekanten lagde bolden på tværs. Tæt foran mål fik Kievs Aleksandar Dragovic headet bolden i eget net til 1-0.

Føringsmålet gav dog ikke just selvtillid hos Chelsea-spillerne, der i lange perioder af anden halvleg gav flere store muligheder væk.

LÆS OGSÅ: Real Madrid-stjerne anholdt i sag om sex-video

Gæsternes Artem Kravets fik en friløber umiddelbart efter pausen, men et par fumlede boldberøringer betød, at Chelseas Kurt Zouma nåede at komme på tværs med en tackling.

Andrey Yarmolenko havde lidt senere et godt forsøg fra en spids vinkel, inden Junior Moraes hamrede på mål og tvang hjemmeholdets keeper Asmir Begovic til en pragtredning.

LÆS OGSÅ: Euroman-forbandelsen hærger: Flere danske sportsstjerner er blevet ramt - se her hvem

Med 13 minutter tilbage af kampen gik den ikke længere for værterne, da et ukrainsk hjørnespark fik lov til at passere helt over i bagrummet, hvor Aleksandar Dragovic hamrede bolden i mål til 1-1.

Dermed fik Kiev-spilleren rettet lidt op på sit selvmål fra første halvleg.

Mens de sorte skyer atter var ved at trække ind over José Mourinho, så blev portugiseren reddet af Willian, der fem minutter efter udligningen atter bragte hjemmeholdet foran.

LÆS OGSÅ: Danmarks EM-dragt lækket: Men hov, der er da noget galt!?

Den brasilianske midtbanespiller lagde flot et frispark op i det ene målhjørne til 2-1.

Den vigtige scoring satte gang i en fremragende afslutning af værterne, der havde flere store muligheder for at bringe sig yderligere foran.

Mourinhos mandskab har med sejren syv point på andenpladsen i gruppe G, der toppes af FC Porto med ti point, efter at portugiserne onsdag vandt med 3-1 ude over Maccabi Tel Aviv.

Dynamo Kiev har fem point, mens Maccabi Tel Aviv fortsat står noteret for nul point.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx