Af - 08/03-16 15:42; Opdateret: 08/03-16 15:52

TV: Håndboldstjerner: - Det fylder ikke meget for osTV: Håndboldstjerner: - Det fylder ikke meget for os

De danske landsholdsstjerner i kvindehåndbold bruger ikke mange kræfter på at tænke på kvindernes kampdag

Se håndboldpigerne forholde sig til kvindernes internationale kampdag. Se video i større format i vores videosektion Videoportal

Landsholdskvinderne er blandt de mest populære (kvindelige) sportsstjerner i Danmark. De er vant til at kæmpe om point og mesterskaber i den rød-hvide trøje. For eksempel i morgen, når de spiller EM-kvalifikationskamp mod Rusland.

Men hvad med kvindekampen? Hvor meget fylder den i spillernes hverdag - og hvordan står det egentlig til med ligestillingen i håndboldverdenen? Det har vi spurgt fire af landsholdsprofilerne om.

Hvilket mærke er dine underbukser, William Kvist?
Hvilket mærke er dine underbukser, William Kvist?

Kathrine Heindahl:


23 år, Randers HK
Hvordan mærker du ligestilling eller mangel på samme i håndboldverdenen?
- Der kan være stor forskel på, hvordan mænd ser på kvinde- og herrehåndbold - at kvindehåndbold måske ikke er noget, de har lyst til at bruge så meget tid på. Men det er ikke noget, jeg tænker så meget over. Jeg dyrker min sport, fordi jeg elsker at spille håndbold. Så må folk tænke, lige hvad de vil.

På hvilke andre områder halter I kvinder efter herrerne?
- Der er flere penge i herrehåndbold, som det er nu. Men det er nok bare sådan, det er. Jeg tror helt sikkert, at det ville hjælpe med masser af gode resultater på landsholdet. Men lige nu tror jeg bare, at markedet for herrehåndbold er større.

Kathrine Heindahl

Louise Svalastog Spellerberg:


33 år, København Håndbold
Hvor meget betyder kvindernes kampdag for dig?
- Den fylder umiddelbart ikke så vanvittigt meget i min hverdag. Men overordnet set hænger vi bagud. Løn er et stort emne, som det er meget vigtigt at snakke om. Der er stor forskel på de lønninger, der gives, og de indtægter, der er i herrehåndbold og kvindehåndbold. Generelt er der bare større interesse for herrerne end for damer. Desværre.

Hvad skal I gøre for at ændre det?
- Vi skal blive ved med at kæmpe for at have de samme rettigheder. Men i det store billede, så synes jeg, at der er mange andre steder end på håndboldbanen mellem kvinderne og mændene, hvor kampen bør kæmpes.

Se Louise Spellerbergs holdninger til kvindernes kampdag:

Her er Superligaens hotteste stjerne
Her er Superligaens hotteste stjerne

Ann Grete Nørgaard:


32 år, Viborg HK
Hvor meget fylder kvindekampen i din hverdag?
- Den fylder ikke ret meget. Vi lever i et rigtig godt demokrati, hvor der er ligestilling stort set over alt. Hvis ellers man gider at tage tingene seriøst, så er det ikke ret meget, du ikke kan gøre i Danmark som kvinde, som du kan som mand. Hvis jeg boede i Saudi-Arabien eller Mellemøsten, så ville kvindekampen fylde mere i min bevidsthed, men det gør jeg jo ikke.

Har du i din karriere oplevet eksempler på, at der ikke har været ligestilling?
- Lønnen har aldrig været den samme for herrerne og damerne i min tidligere klub (Team Tvis-Holstebro, red.). Det har jeg ikke noget problem, så længe der er rene linjer. I klubben har man altid prioriteret herrerne højest, så de har haft det største budget.

Ann Grete Nørgaard

Kristina ‘Mulle’ Kristiansen:


26 år, Nykøbing Falster HK
Hvad får kvindernes kampdag dig til at tænke på?
- At kvinderne også betyder meget, at vi også har noget at sige, at vi kan arbejde, at det ikke kun er herrerne, der er stærke og at vi kvinder også har masse at give af. Og at uanset om man er mand eller dame, så kan man arbejde og gøre tingene på samme måde. Det er fint, at der er en balance i det hele.

Har du eksempler fra håndboldverdenen, hvor det halter med ligestillingen?
- Jeg har spillet i Holstebro i otte år. Her har herrerne altid haft et større budget. Der har jeg altid tænkt øv, for vi har vundet mange titler. Der kunne jeg ikke forstå, at der ikke var en større balancegang. Der har jeg ikke gjort så meget ved det andet end vise på banen, at vi sagtens kunne vinde med det budget, vi havde.

Kristina 'Mulle' Kristiansen

LÆS OGSÅ: Svækket landshold møder Rusland med halvandet øje på OL

LÆS OGSÅ: Divisionsforening: Regler skal være klare og overholdes

LÆS OGSÅ: DHF dropper sag om KIF's ulovlige brug af træner

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Gus Hansen stævnede Rasmus Nøhr for...
bt.dk
Joachim B. Olsen stiller...
bt.dk
Lynfyret i Superliga-klub - nu har...
bt.dk
Red Arrows-fly meldes styrtet til...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx