Af - 10/09-13 19:51; Opdateret: 10/09-13 23:36

Sådan Agger, så fik vi ram på armenerneSådan Agger, så fik vi ram på armenerne

Med 1-0 over Armenien er Danmark igen på vej ind i VM-varmen.

storybild

De danske VM-chancer er stadig lidt uldne i kanten trods Daniel Aggers straffesparksscoring. (Billede: Polfoto/AP)

Sådan! Danmark fik onsdag lige en omgang mere af den store portion kunstigt åndedræt, der er brug for i kampen om plads ved VM næste sommer.

LÆS OGSÅ: Lars J. ved, hvornår han stopper på landsholdet

Og med 1-0 på udebane over Armenien er Danmark i skrivende stund faktisk på den andenplads i Gruppe B, der kan udløse en play-off-kamp – men både Tjekkiet og Bulgarien kan senere onsdag igen gå forbi (og det gjorde Bulgarien).

Men med to sejre og seks point i must-win-kampene mod Malta og Armenien er det hårdt plagede danske landshold igen reelt set inde i VM-varmen. Copacabana-temperaturer er det endnu ikke, men alligevel. Det ligner en tæt afgørelse helt frem mod sidste spillerunde den 15. oktober, hvor hvert et point og mål kan blive afgørende i den tætte gruppe.

Det blev anfører Daniel Agger, der sikrede onsdagens sejr over armenerne. Med god hjælp fra Viktor Fischer.

Den unge fløjspiller havde ikke været på banen 10 minutter, da Harazdat Haroya fældede ham i feltet. Det kostede et rødt kort til armeneren, og Daniel Agger scorede fuldstændigt sikkert på straffesparket.

Armenien havde kort forinden haft kampens hidtil største chance, da Peter Ankersen med armen sendte et hjørnespark på egen overligger. Det sket efter 65 minutter, og i en periode hvor værterne havde tilspillet sig et overtag i kampen og lignede et hold med flest kræfter.

I stedet kunne Danmark forholdsvist sikkert køre sejren i land med en mand i overtal. Og få revanche for det pinlige 0-4-nederlag i Parken i juni.

Med hele fem ændring i forhold til fredagens sejr på Malta, havde Morten Olsen i den grad rystet posen inden kampen: Der var blevet plads til Andreas Bjelland, Peter Ankersen, Niki Zimling, Michael Krohn Dehli og Nicki Bille.

Morten Olsen ønskede sig på forhånd en skadefri kamp set fra dansk side, men sådan gik det ikke. I pausen blev en skadet Niki Zimling taget ud – i øvrigt lige som i den omvendte kamp i Parken – og ind kom Casper Sloth.

Ind det kom så langt var det danske hold igennem en ganske fin første halvleg med klar overvægt i både spil og chancer (som man siger). Og virkeligheden var der en del rød-hvid chancer, der kunne og burde have revitaliseret VM-chancerne.

Michael Krohn-Dehli, Christian Eriksen, Martin Braithwaite og Nicki Bille havde alle store muligheder. Især sidstnævnte missede på det skammeligste i helt fri position, for hans bløde højreinderside blev ikke farlig.

For Armenien var enmandshæren Henrikh Mkhitaryan … ja, alene, og han savnede tydeligt karantæneramte Yura Movsisyan, der var så grum mod Danmark i 4-0-sejren i Parken. Allerede efter 10 minutter viste Henrikh Mkhitaryan dog lidt af sit tekniske reportoire, da han krøllede sig forbi Nicolai Boilesen, men afslutningen blev blokeret.

I de sidste minutter fik Araz Özbiliz en chance på frispark, men Stephan Andersen reddede oppe i krydset.


LÆS OGSÅ: Lars J.: Jeg ved, hvornår jeg stopper på landsholdet

LÆS OGSÅ: Fem ændringer: Sådan stiller landsholdet op

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Astrups Lørdagsbrok: Stop det...
bt.dk
Nedtælling til Champions...
bt.dk
'Regnede forkert med 55.000 - ups,...
bt.dk
Ingen opdagede, hvem der OGSÅ vinkede...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx