Af Claus Bøge Jensen - 23/07-14 10:28

FCK venter stadig på Ukraine-afgørelse fra UEFAFCK venter stadig på Ukraine-afgørelse fra UEFA

UEFA har endnu ikke taget stilling til om FC Københavns Champions League-kamp mod Dnipro Dnipropetrovsk skal spilles på deres hjemmebane eller på neutral grund.

storybild

Ståle Solbakken og spillerne i FCK ved stadig ikke, hvor de skal spille deres Champions League-kamp mod Dnipro. (Billede: Polfoto)

Der er lige nu en ustabil situation i det østlige Ukraine efter et af Malaysia Airlines passagerfly blev skudt ned på dens vej fra Amsterdam til Kuala Lumpur, hvilket kostede alle 298 passagerer livet.

FCK-nødråb til Uefa: Vi kan ikke komme til Ukraine
FCK-nødråb til Uefa: Vi kan ikke komme til Ukraine

FCK tvunget til Ukraine på trods af flytragedie
FCK tvunget til Ukraine på trods af flytragedie

Derfor er alle hos FC København stadig spændte på, om deres Champions League-kvalifikationskamp mod Dnipro Dnipropetrovsk skal spilles i Dnipropetrovsk, der ligger i det østlige Ukraine, eller på neutral grund. Det sagde FC Københavns presse- og kommunikationschef, Christian Wolny, til BT tirsdag aften.

- Vi håber på en hurtig afklaring, og vi har brug for en hurtig afklaring. Det har vi fortalt UEFA flere gange. Både i forhold til det sportslige og det menneskelige i det her, lyder det fra Christian Wolny og fortsætter:

- Vi forventer, at der vil komme en afgørelse i dag (tirsdag, red.), fordi der står i UEFAs regler, at vi skal have besked en uge før kampen. Men hvis kampen skal spilles den 30., så har de købt sig en dag mere. Så hvis ikke vi får noget at vide i aften (tirsdag aften, red.) er det eneste, vi kan tolke på det, at kampen skal spilles den 30.

FCK’s nye drenge stjal point i Silkeborg
FCK’s nye drenge stjal point i Silkeborg

FCK køber OB-profil
FCK køber OB-profil

Til mx.dk meddeler Christian Wolny onsdag formiddag, at FC København vil melde noget ud ligeså snart, at man har fået en melding fra UEFA, hvor kampen skal spilles.

Dermed sidder den danske klub stadig i vente position omkring, hvorvidt de skal til Dnipropetrovsk eller et helt andet sted.

Hvis UEFA's afgørelse bliver, at løverne skal drage mod det østlige Ukraine, så bliver det ikke nogen let opgave at komme dertil. Det er nemlig ingen flyselskaber, der i øjeblikket flyver til det uroplagede område fra skandinavien.

FCK fortsætter oprustning: Henter 'Zanka' hjem
FCK fortsætter oprustning: Henter 'Zanka' hjem

FCK sælger angriber
FCK sælger angriber

Og heller ikke Danish Air Transport, der ofte flyver fodboldklubber deres kampe i hele verdenen, vil påtage sig denne opgave.

- Vi har netop booket en charter for en fodboldklub, der skal til Kiev, men her er der ingen problemer. Men det østlige Ukraine er absolut 'no go' i øjeblikket, da ingen forsikringsselskaber vil kunne dække vores flyvning, fortæller administrerende direktør hos Danish Air Transport (DAT), Jesper Rungholm, til check-in.dk.

Der er dog stadig ruteflyselskaber, som har Dnipropetrovsk International Airport som destination; Austian Airlines flyver fra Wien, mens Turkish Airlines flyver fra Istanbul. Det eneste problem ved at tage af sted til Dnipropetrovsk fra disse to byer er blot, at flykapaciteten til området er forholdsvis begrænset.

Derfor bliver det et større logistiks arbejde at få både spillere, stab og sponsorer samlet til Dnipropetrovsk.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx