Af Ritzau - 16/03-16 12:52; Opdateret: 16/03-16 13:08

Magnussen presser sig selv: Vil have point i MelbourneMagnussen presser sig selv: Vil have point i Melbourne

Selv om Kevin Magnussen ikke har kørt racerløb i et år, håber han at komme på pointtavlen i Formel 1 søndag.

Bildstrecke im Grossformat »
Magnussen viser før Melbourne-løbet stolt sin nye gule Renault-racer frem, som han skal køre i hele sæsonen. Renaults kørerdragt bliver også holdt i det traditionelle gule farver. Her er Magnussen ved præsentationen af sæsonens Formel 1-felt i Melbourne. ...ved præsentationen af den racer, han skal køre i ved sæsonens start. Den ser sort ud ved første øjekast, men den er i virkeligheden.. Ligesom Kevins og Jolyons shorts! Jeps. Den kan åbenbart også surfe - her fra en lidt anderledes præsentationsvideo. 24. februar 2016: Magnussen skal teste Renault-raceren for første gang på Montmelo-banen i Barcelona. - Der er en kæmpe kulturforskel i forhold til McLaren. McLaren er et hold, der er på vej nedad, mens Renault er på vej op, forklarer Magnussen om de første indtryk at det nye hold. (Ritzau) Så skal der testes! En fokuseret Magnussen inden han kører ud på Montmelo-banen i Barcelona 24. februar 2016: Der testes... Den 3. februar 2016 blev Kevin Magnussen præsenteret som Renault-kører. Ved et storstilet pressemøde i Renaults hovedkvarter uden for Paris blev den Formel 1-raceren for 2016-sæsonen præsenteret. Reservekører Esteban Ocon, kører Jolyon Palmer og Renault-bossen Carlos Ghosn sammen med Magnussen - Jeg er vildt glad, sagde Kevin Magnussen om sin kontrakt med Renault. I Kevin Magnussens debut i Formel 1 i marts 2014 i Melbourne kørte han sin hidtil eneste podieplads hjem. Det blev til en andenplads. Kevin Magnussen kørte for McLaren i 2014. I 2015 blev han degraderet til resvervekører for samme team. Magnussen crasher ind i Felipe Massa og Danilo Ricciardo på Hockenheim i 2014 Kevin Magnussen udgår af Bahrains Formel 1 i 2014. Magnussen ser alt andet end frisk ud til pressemøde med de andre Formel 1-kørere i forrige sæson. Kevin kører rockstjernestilen på den røde løber til Justin Timberlake-koncert i Parken i 2014. Magnussen og holdkammeraten i McLaren-tiden, eks-verdensmester Jenson Button. Efter 2015-sæsonen skiltes Kevin og McLarens veje. Det var ikke noget pænt brud. Kevin har ikke talentet for at køre hurtigt fra fremmede. Han har fået fart i blodet fra sin far, tidligere Formel 1-kører Jan Magnussen. Dorte Riis Madsen har været manager for Kevin Magnussen siden han var teenager. Anders Holch Povlsen, boss for Bestseller-koncernen og milliardær, har sponsoreret Kevin gennem det meste af hans karriere.

Kevin Magnussen vil have point med fra årets første grandprix.

Kevin Magnussen er mere end parat til at sætte sig bag rattet i sin Renault-racer, når Formel 1-sæsonen for alvor skydes i gang ved det australske grandprix søndag.

Og selv om den danske kører ikke har været en del af motorsportens fineste klasse i et år, går han efter at komme på tavlen allerede fra første færd.

Her er Kevin Magnussens GULE racer
Her er Kevin Magnussens GULE racer

- I den her weekend har jeg et håb om at få point. Det kunne være rigtig rart at komme på tavlen. Det er en rigtig stor opgave, det er vi godt klar over. Men intet er umuligt for den, der bærer viljen i hjertet, siger Magnussen.

Årets første Formel 1-løb bliver kørt i Melbourne, og det er på netop denne bane, at Magnussen debuterede i 2014 og sikrede sig en podieplads.

Derfor er det heller ikke et hvilket som helst grandprix, danskeren forbereder sig på.

Renault-chef ser Magnussen som holdets leder
Renault-chef ser Magnussen som holdets leder

- Det er ikke helt det samme som andre grandprixer. Jeg har været ude i et år. Nu kommer jeg tilbage, og der er ekstra sommerfugle i maven på grund af det.

- Jeg har glædet mig rigtig meget til det. Jeg har store forventninger til mig selv, siger han.

Ved testkørsler i Barcelona i slutningen af februar og begyndelsen af marts kørte Magnussen langt flere omgange end teamkammeraten Jolyon Palmer.

Yderligere tankede han op på selvtilliden, da han på den sidste testdag på Circuit de Catalunya blev noteret for tredjehurtigste tid.

Nyt kvalifikationssystem er klar til Magnussen-comeback
Nyt kvalifikationssystem er klar til Magnussen-comeback

Magnussen slår dog fast, at selv om han lægger pres på sig selv ved at gå efter point i Australien, er Renault langt fra at kunne blande sig i den øvre halvdel af feltet set over hele sæsonen.

- Vi komme til at lære en masse, men det bliver ikke en mesterskabssæson, siger han om holdets forventninger.

Formel 1-sæsonen indledes på Melbourne Grand Prix Circuit på søndag.

Vil du se Kevin Magnussens racer på et surfbræt? Så kig her:

LÆS OGSÅ: Kevin Magnussens bil bedre end forventet

LÆS OGSÅ: Dansk milliardær tiltalt for vanvidskørsel: Taget med 212 kilometer i timen

LÆS OGSÅ: Magnussen kører tredjehurtigst i sidste test

LÆS OGSÅ: Kevin Magnussen er næsthurtigst

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Caroline Wozniacki råber op efter...
bt.dk
Grand Prix-legenden Lys Assia er død
bt.dk
Komiker langer ud efter politiker:...
bt.dk
Dansk fodboldstjerne fortæller om da...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx