20/10-17 11:00

Fortuna-formand til kvinderne: Spil nu fodboldFortuna-formand til kvinderne: Spil nu fodbold

Formanden i Fortuna Hjørring har fået nok, og opfordrer de danske fodboldkvinder til at spille fodbold.

storybild

Hjørring. Tålmodigheden er sluppet op hos Fortuna Hjørring, der i en årrække har været en af dansk kvindefodbolds mastodonter.

Klubbens formand, Jette Andersen, opfordrer i hårde toner de danske landsholdsspillere til at snøre støvlerne og spille fodbold, da konflikten mellem Spillerforeningen og Dansk Boldspil-Union (DBU) er ved at ødelægge kvindefodbolden ifølge formanden.

- Jeg er overbevist om, at vore spillere - de på landsholdet og de herhjemme - ikke ønsker den situation, som de er tvunget ud i.

- Alle er enige i, at I skal have meget bedre forhold på landsholdet - men tag dog den lønkamp efter de to kampe, skriver Jette Andersen på klubbens hjemmeside.

Hun henviser til den aflyste VM-kvalifikationskamp mod Sverige samt tirsdagens planlagte kvalifikationskamp mod Kroatien.

- Det er ulykkeligt, at det er kommet så langt. Red nu situationen i det, man kan kalde forlænget spilletid. Spil fodbold. Lad jer ikke vildlede af forhandlere, der åbenbart ikke har tilstrækkelig indsigt i kvindefodboldens sjæl, lyder det videre fra formanden.

Jette Andersen henvendte sig til Fortunas spillere i landsholdstruppen kort før, det hele brød sammen, og opfordrede dem til at spille landskampene.

- Der findes ikke en rimelig dækkende betegnelse for det, der er sket i kølvandet af håbløse forhandlinger mellem DBU og Spillerforeningen - eller også er der adskillige betegnelser, den ene værre end den anden: Katastrofe, fare, ansvarsløshed, uværdigt, skriver Jette Andersen.

Udfaldet kommer, efter at VM-kvalifikationskampen mellem Sverige og Danmark torsdag officielt blev aflyst af Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) som en konsekvens af konflikten.

- Dansk kvindefodbold har fået et alvorligt knæk - et forhold, vi ikke kan leve med. I et naivt håb om, at parterne kunne finde hinanden, har vi som klub under forhandlingsforløbet holdt os tavse. Det kan vi ikke længere, lyder det fra Fortuna-formanden.

Hun mener, at den uforsonlige indstilling fra begge parter er ved at ødelægge alt det, som Fortuna Hjørring har været blandt forkæmperne for i mange år på kvindesiden.

- Som en af landets to kontraktklubber har vi hele tiden arbejdet på at hæve kvaliteten i kvindefodbold. Det kommer til udtryk både nationalt og internationalt.

- Gode resultater i den hjemlige turnering og deltagelse i Uefa Womens Champions League har gjort os til dansk kvindefodbolds flagskib. Nu er skibet ved at blive skudt i sænk, lyder det fra Jette Andersen.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

To personer anholdt efter biljagt
bt.dk
FCM-træner med hård kritik: 'Det...
bt.dk
Efter massiv kritik i pokalkamp: Nu...
bt.dk
Kim er syg og på kontanthjælp: Nogen...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx