Af Ritzau - 23/03-17 16:38

Sportschef efter lurers dom: Godt at få sat punktumSportschef efter lurers dom: Godt at få sat punktum

Lars Lindstrøm fra Dansk Orienterings-Forbund ser frem til, at fokus igen rettes mod det sportslige.

storybild

Sportschef Lars Lindstrøm (th.) er glad for, at der torsdag blev sat punktum i sagen om lederen, der belurede kvindelige orienteringsløbere. (arkiv) (Billede: Scanpix/Henning Bagger)

Tre måneders betinget fængsel var dommen, da en 54-årig nu forhenværende leder for de bedste danske orienteringsløbere torsdag ved Retten i Aarhus blev dømt for at have beluret kvindelige løbere, når de var i bad.

Lars Lindstrøm, der er sportschef i Dansk Orienterings-Forbund, er glad for, at sagen, der kom frem i maj sidste år under EM i Tjekkiet, nu er afsluttet.

- Det er rart, at der bliver sat et punktum i sagen. Det giver os alle mulighed for at komme 100 procent videre og gøre det, vi allerhelst vil, nemlig løbe orienteringsløb, siger sportschefen til Ritzau.

Lars Lindstrøm ønsker ikke at kommentere selve strafudmålingen.

Den nu tidligere leder tilstod, at han gennem seks-syv år belurede kvinderne, når han rejste rundt med dem til løb.

Hans beluring skete ved hjælp af spionkuglepenne med indbygget kamera, som han havde købt på internettet og anbragt i kvindernes omklædningsrum.

Når han kom hjem, kiggede han på billederne, men han har aldrig vist dem til andre, forklarede han i retten.

Sagen skabte rystelser i orienteringsmiljøet i Danmark.

- Det har rystet os, at det kunne ske, siger Lars Lindstrøm.

- Og så har det i høj grad handlet om, hvordan vi kunne tage vare på de personer, der er blevet krænket i denne sag. Vi skulle sikre, at de kunne vende tilbage og udøve den sport, de helst vil udøve, og føle sig trygge ved det.

- Det har været fokus hele vejen igennem at agere passende efter sådan en gerning, som jo ikke er acceptabel, siger sportschefen.

Lars Lindstrøm mener, at de danske orienteringsløbere er kommet videre.

- Det er de i høj grad. Vi har undervejs i denne sag haft fuld åbenhed internt. Vi har informeret hele vejen om, hvad der foregik, og hvad der var sket.

- Vi har i samarbejde med kompetente personer fra starten taget hånd om de personer omkring de tanker, der naturligt er opstået, så vi på et ret tidligt tidspunkt kunne fokusere på at løbe orienteringsløb.

- Og så har jeg siden da skærmet udøverne mest muligt fra sagen. Der var ingen grund til, at de skulle forholde sig til den dagligt eller ugentligt, siger Lars Lindstrøm.

Den mangedobbelte verdensmester Maja Alm er blandt de udøvere, der blev beluret af lederen.

Til Politikens hjemmeside siger hun, at også hun ser frem til at komme videre efter sagen.

- I forbindelse med retssagen er det hele blusset op igen, det er vel kun naturligt.

- I begyndelsen af forløbet forsøgte jeg at dæmpe det, men i længden har jeg følt det underligt ikke at tale åbent om det.

- Det er det, jeg gør nu. Jeg vil gerne have sat et punktum, jeg vil gerne komme videre. Det vil vi alle sammen, siger hun.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Midt i sorgen: Her overrasker...
bt.dk
Flere KFC-restauranter lukket af...
bt.dk
Annette Heick: Gør mig den tjeneste...
bt.dk
Efter rygter om affære med Løkke: Nu...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx