Af Bo Norström Weile - 12/01-14 09:40

Wilbek før EM-start: Vi har det svært mod MakedonienWilbek før EM-start: Vi har det svært mod Makedonien

Landstræneren har flere gange set sit hold komme i vanskeligheder mod aftenens EM-modstander, Makedonien.

storybild

Landstræneren har flere gange set sit hold komme i vanskeligheder mod aftenens EM-modstander, Makedonien. (Billede: Polfoto)

Det danske håndboldlandshold er favorit, når det i aften går løs ved EM med kampen mod Makedonien i Herning. Men selvom Danmark flere gange har besejret Makedonien ved store slutrunder i de seneste år, er Balkan-holdet faktisk ingen ønskemodstander for det danske hold, siger landstræner Ulrik Wilbek.

- Vi har historisk set haft det svært mod Makedonien. Vi har vundet mange kampe mod dem knebent og lige til sidst, siger han.

Dansk EM-spiller solgt til tysk storklub
Dansk EM-spiller solgt til tysk storklub

Ved VM i Spanien sidste år besejrede Danmark det makedonske hold med 33-30 i den sidste kamp i det indledende gruppespil. Danskerne var bagud med et mål ved pausen.

Mere berømt er mellemrundekampen ved EM i Serbien i 2012, hvor Danmark ubetinget havde brug for en sejr for at bevare muligheden for at gå videre til semifinalerne.

Nu er de danske EM-bisser klar til tæsk
Nu er de danske EM-bisser klar til tæsk

Det lykkedes akkurat med Hans Lindbergs scoring til 33-32 i kampens afsluttende sekunder, efter at makedonernes store stjerne, Kiril Lazarov, få sekunder forinden havde brændt på Niklas Landin i Danmarks mål.
Senere vandt Danmark EM-slutrunden.

Ulrik Wilbek ser en stor forskel på de forrige kampe mod Makedonien og den, der skal spilles i aften foran omkring 14.000 tilskuere i en fyldt Jyske Bank Boxen i Herning.

De skal vinde EM for Danmark - mød Wilbeks drenge
De skal vinde EM for Danmark - mød Wilbeks drenge

- Vi har stort set hver gang været på udebane, forstået på den måde, at der var rigtig mange makedonske tilskuere, der nemt kunne overdøve de danske.

- Søndag kommer der 200-300 makedonere, men vi forventer en fantastisk opbakning fra de danske tilskuere, siger landstræneren.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx