Af Bo Norström Weile - 12/01-14 09:40

Wilbek før EM-start: Vi har det svært mod MakedonienWilbek før EM-start: Vi har det svært mod Makedonien

Landstræneren har flere gange set sit hold komme i vanskeligheder mod aftenens EM-modstander, Makedonien.

storybild

Landstræneren har flere gange set sit hold komme i vanskeligheder mod aftenens EM-modstander, Makedonien. (Billede: Polfoto)

Det danske håndboldlandshold er favorit, når det i aften går løs ved EM med kampen mod Makedonien i Herning. Men selvom Danmark flere gange har besejret Makedonien ved store slutrunder i de seneste år, er Balkan-holdet faktisk ingen ønskemodstander for det danske hold, siger landstræner Ulrik Wilbek.

- Vi har historisk set haft det svært mod Makedonien. Vi har vundet mange kampe mod dem knebent og lige til sidst, siger han.

Dansk EM-spiller solgt til tysk storklub
Dansk EM-spiller solgt til tysk storklub

Ved VM i Spanien sidste år besejrede Danmark det makedonske hold med 33-30 i den sidste kamp i det indledende gruppespil. Danskerne var bagud med et mål ved pausen.

Mere berømt er mellemrundekampen ved EM i Serbien i 2012, hvor Danmark ubetinget havde brug for en sejr for at bevare muligheden for at gå videre til semifinalerne.

Nu er de danske EM-bisser klar til tæsk
Nu er de danske EM-bisser klar til tæsk

Det lykkedes akkurat med Hans Lindbergs scoring til 33-32 i kampens afsluttende sekunder, efter at makedonernes store stjerne, Kiril Lazarov, få sekunder forinden havde brændt på Niklas Landin i Danmarks mål.
Senere vandt Danmark EM-slutrunden.

Ulrik Wilbek ser en stor forskel på de forrige kampe mod Makedonien og den, der skal spilles i aften foran omkring 14.000 tilskuere i en fyldt Jyske Bank Boxen i Herning.

De skal vinde EM for Danmark - mød Wilbeks drenge
De skal vinde EM for Danmark - mød Wilbeks drenge

- Vi har stort set hver gang været på udebane, forstået på den måde, at der var rigtig mange makedonske tilskuere, der nemt kunne overdøve de danske.

- Søndag kommer der 200-300 makedonere, men vi forventer en fantastisk opbakning fra de danske tilskuere, siger landstræneren.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Så du også de høje flammer ved...
bt.dk
Uhyggelige billeder: Cavendish flyver...
bt.dk
Endelig: Kim Kardashian deler det...
bt.dk
Engelske medier hylder vilde Eriksen:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx