Af - 21/08-16 15:02

Så hårdt har danske Abdi trænet til OL-maratonSå hårdt har danske Abdi trænet til OL-maraton

Abdi Ulads forberedelse til det olympiske maratonløb på søndag har været helt ekstremt... kedelig!

storybild

(Billede: Nikolai Linares)

Når 25-årige Abdi Ulad på søndag stiller til start i det olympiske maratonløb her i Rio, så vil det kun være tredje gang nogensinde, at han prøver kræfter med distancen på 42 kilometer og 195 meter.

- Ja, men man kan jo også spørge, hvor meget har jeg trænet til det? Det er mere forberedelsen, det handler om, siger han med et grin. Og det selvom han gerne indrømmer, at OL-forberedelsen faktisk slet ikke er noget at grine af.

Han har nemlig været i Afrika for at løbetræne og… ja, det er faktisk alt, hvad han lavede der.

- Man laver jo INGENting efter træning. Man sidder bare der og passer sig selv, fortæller han om sine træningsture til Kenya og Etiopien.

Private investorer skal skaffe flere medaljer til Danmark
Private investorer skal skaffe flere medaljer til Danmark

- Så hænger man ud der. Så skriver man sammen med nogle af de andre løbere: ‘Arj, jeg sover nu’. Nå ok, skal vi ikke gå en tur? ‘Ej, vi går sgu ik’ lige ture’, fortæller Abdi Ulad med et grin.

Det er dog ok; han tager ikke til Afrika for at hygge, og derfor er der også kun tre punkter på det daglige program: Morgenløb, afslapning, aftenløb - og så lige en smule mad ind i mellem.

- Det passer mig egentlig fint. Så har jeg masser af tid til at blive frisk til næste løb. Vi står op klokken seks, løber måske fra halv syv til otte, så spiser man morgenmad, og så har man ligesom til klokken halv fem, hvor man ikke har noget at lave, fortæller han.

Mellemfornøjede bronzesejlere: Bliver tilfredse i morgen
Mellemfornøjede bronzesejlere: Bliver tilfredse i morgen

- Nogle gange har vi løbet 40 kilometer om morgenen, og så løber man også lige en time om aftenen. Så er man på næsten fire timers løb om dagen, siger han om turene til Afrika, som har været med til at trimme ham, så han er kommet til Rio i absolut topform.

Og hvad kan det så blive til?
Jo, ifølge Abdi Ulads træner, Leo Madsen fra Hvidovre Atletik og Motion, så kan det blive ganske fornuftigt, men dog ikke medalje-fornuftigt.

- Laver han et godt resultat, så kan han blive mellem 20 og 40, siger han -og tilføjer, at så kan det også blive top 20, hvis alt flasker sig, og der er nogen af favoritterne, der går ned.

LÆS OGSÅ: Dansk sejlsportsduo vinder bronze ved OL

LÆS OGSÅ: Nicole Broch Larsen beholder topplacering ved OL

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sexpiger, afpresning og misbrug af 50...
bt.dk
Loch Ness-lignende dyr skyllet op på...
bt.dk
Forsvarers billede af Peter Madsen:...
bt.dk
Tidligere pædagogmedhjælper og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx