Af - 15/09-16 09:57

Timing: Vandt guld på årsdagen for ulykke der kostede beneneTiming: Vandt guld på årsdagen for ulykke der kostede benene

Den tidligere italienske Formel 1-kører Alex Zanardi vandt guld ved PL i Rio - på årsdagen for ulykken, der kostede ham begge ben.

Bildstrecke im Grossformat »

Der er ikke noget at sige, at italieneren Alex Zanardi, med guldmedaljen om halsen, kneb en lille tåre, da han i aftes holdt i sin kørestol øverst på medaljeskamlen ved de paralympiske lege i Rio.

For nogen gange kan det hele blive lidt for meget.

- Normalt takker jeg ikke Gud for sådan noget som det her, for jeg tror på, at Gud har vigtigere ting at bekymre sig om. Men i dag er bare for meget. Jeg blev nødt til at kigge mod himlen og takke ham, sagde Alex Zanardi ifølge BBC.

Dansker tager fjerdeplads i enkeltstart ved para-OL
Dansker tager fjerdeplads i enkeltstart ved para-OL

Måske følte Alex Zanardi sig overvældet over både tidspunktet og stedet for hans guldmedalje i 20 kilometer tidskørsel på håndcykel.

Sammen med guldmedaljen, kunne den 49-årige, tidligere formel 1-kører, nemlig også 'fejre' at det var præcis 15 år siden, han mistede begge sine ben i en voldsom ulykke ved et racerløb i Tyskland.

Dansk teenager: Mega skuffet over at slutte uden bronze
Dansk teenager: Mega skuffet over at slutte uden bronze

- Jeg føler mig meget heldig. Jeg føler, at mit liv er et langt privilegie, sagde Zanardi.

- Hvor det olympiske stadion ligger i dag, på det stykke land, var der engang en indycar-racerbane, hvor jeg vandt min allerførst pole position. Og for en romantisk fyr som mig, så er det ret specielt, sagde han.

LÆS OGSÅ: Guldvinder jubler så knæet går af led

LÆS OGSÅ: Dansk svømmer slutter sidst i finale ved para-OL

LÆS OGSÅ: Dansk bronzesvømmer: Det er det største nogensinde

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx