Af Ritzau - 13/08-16 02:18

Banelandstræner: Nogle gange er bronze sjovere end sølvBanelandstræner: Nogle gange er bronze sjovere end sølv

Efter banelandsholdets triumf i bronzeløbet mod New Zealand, lever landstræneren fint med, at sølvet glippede.

storybild

Landstræner Casper Jørgensen fik timet banelandsholdets form til tiden. (Billede: Scanpix/Eric Feferberg)

Hellere slå New Zealand i kampen om bronze end at få stryg af Bradley Wiggins og resten af den britiske cykelmaskine i finalen.

Det danske banelandshold var meget tæt på at komme i OL-finalen i 4000 meter holdforfølgelsesløb, men efter at bronzemedaljerne er hængt om halsen, har bitterheden også helt sluppet sit tag i landstræner Casper Jørgensen.

- Da det skete, var jeg selvfølgelig ærgerlig, men nu bagefter synes jeg ikke, der er så stor forskel på det.

- Det var noget andet, hvis det var guldet, der var glippet. Men om det er sølv eller bronze, tja... nogle gange er det bare federe at vinde en bronzefinale end at tabe en guldfinale, siger Casper Jørgensen.

Landstræneren har grund til at være tilfreds med sit unge hold, der næsten overgik forventningerne i Rio.

At holdet satte dansk rekord mod Australien og var tæt på at gentage tiden mod New Zealand viser, at OL-slagplanen har været perfekt.

- Vi har vist, at vi kan ramme formen, når det gælder. Vi har kørt hurtigere, end vi nogensinde har gjort før, siger Casper Jørgensen.

Den tilfredse landstræner vil dog endnu ikke være med til at udnævne holdet til Danmarks bedste banelandshold nogensinde.

Der er hård konkurrence fra det mandskab, der vandt sølv i Beijing i 2008, og som Casper Jørgensen selv var en aktiv del af.

- Det er altid svært at sammenligne på tværs af tider. De kører stærkere, end vi gjorde. Men de kører på noget andet udstyr. Til gengæld har de også hårdere konkurrence, fordi der i dag er flere lande, der satser på banecykling, siger landstræneren.

Hans næste opgave venter lige om hjørnet, for i den kommende uge skal han guide Lasse Norman Hansen, som skal forsøge at genvinde OL-guld i omnium.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx