Af - 15/03-15 21:33

Krise før testkamp: Forhandlinger er brudt sammenKrise før testkamp: Forhandlinger er brudt sammen

DBU oplyser søndag aften, at forhandlingerne med Spillerforeningen er brudt sammen.

storybild

(Billede: Polfoto)

Konflikten mellem Spillerforeningen og Dansk Boldspil-Union om vilkårene for spillerne på fodboldlandsholdene er igen gået i hårdknude.

Det oplyse DBU søndag aften.

Parterne forhandlede om vilkårene for spillerne på A-landsholdet, U21-landsholdet og kvindelandsholdet i fodbold.

Et afgørende punkt har været spillernes krav om at indgå kollektive aftaler med Spillerforeningen som spillernes repræsentant.

Ifølge DBU mødte Spillerforeningen op med et krav om, at landsholdene skal have flere penge.

Et krav, som man ikke ville opfylde.

- Det er dybt mærkværdig situation. Vi har hele tiden været åbne om DBU’s økonomiske problemer og pludselig bliver vi mødt af et krav om, at Spillerforeningen ønsker flere penge til landsholdene. Det er fuldstændigt urealistisk og virker også langt fra det signal, der er kommet fra de landsholdsspillere, der har sagt, at kollektive aftaler var afgørende – ikke lønnen, skriver kommunikationschef Jakob Høyer.

Tirsdag udtager Morten Olsen truppen til venskabskampen mod USA, og til det lyder det fra DBU:

- Vi har fokus på at spille de landskampe – det skylder vi både vores fans og vores modstandere. Vi ønsker at spille landskampene med de bedste spillere, siger Jakob Høyer.

Tidligere har repræsentanter fra det amerikanske landshold udtalt, at de ikke vil møde et dansk b-hold.

Formanden for Spillerforeningen oplyser ikke, hvorvidt man har mødt op med nye krav i forhandlingerne søndag aften. Det lyder til gengæld, at man er klar til at forhandle videre mandag.

- Her til aften har DBU meddelt, at de anser forhandlingerne som brudt sammen. Det er vi selvfølgelig ærgerlige over at høre. Spillerforeningen er klar til at forhandle videre i morgen, som vi oprindeligt har aftalt, så vi kan finde permanente løsninger for Herre-A, Kvinde-A og U21- landsholdet. Det var sådan set også vores forventning efter, at vi på dagens møde havde fremsat nogle helt rimelige og afbalancerede tilbud om kollektive aftaler for de tre landshold, som DBUs forhandlere efter mødet skulle drøfte med deres bagland inden mødet i morgen. Vi håber derfor fortsat, at DBU også er klar til at mødes, så vi kan arbejde videre mod et resultat, lyder det i en pressemeddelelse fra Thomas Lindrup, formand i Spillerforeningen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Opsigtsvækkende vidneudsagn i retten:...
bt.dk
Hella Joof taler ud om sin store...
bt.dk
Chok-melding: Kæmpe tunnel-projekt...
bt.dk
God timing? Zuckerberg solgte...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx