15/06-15 17:00

Her er bedste og værste VM-gruppe for fodboldlandsholdetHer er bedste og værste VM-gruppe for fodboldlandsholdet

Sejrene over Serien og Montenegro har skudt Morten Olsens drenge frem på ranglisten - og det giver en bedre seedning før VM-kvalifikationen.

storybild

(Billede: Polfoto)

Det danske fodboldlandshold seedes i andet lag, når der i næste måned trækkes lod til kvalifikationen forud for VM 2018 i Rusland.

Sejrene over Montenegro og Serbien i henholdsvis en testkamp og en EM-kvalifikationskamp i sidste uge kan vise sig at få positive konsekvenser et stykke ud i fremtiden for det danske fodboldlandshold.

For ikke blot sendte 2-0-sejren over Serbien det danske landshold tættere på EM i Frankrig næste år. De to seneste sejre kan også vise sig at få indflydelse på Danmarks chancer for at kvalificere sig til VM i Rusland i 2018.

Seedningerne tager udgangspunkt i Fifas verdensrangliste, som ikke er opdateret efter den seneste uges resultater.

Men ESPN har regnet sig frem til, at Danmark nu er sikker på at blive seedet i det andet seedningslag, når der trækkes lod til VM-kvalifikationsturneringen 25. juli.

Danmark var i risikozonen for at dumpe ned i det tredje lag, men bliver i lag nummer to, hvor Schweiz, Frankrig, Tjekkiet og Island er nogle af de andre nationer, som Danmark altså ikke kan trække.

Nationerne i det topseedede lag vil blive Tyskland, Belgien, Holland, Rumænien, England, Wales, Portugal og Spanien samt enten Italien og Kroatien. Italien skal vinde sin testkamp mod Portugal tirsdag for at tage den sidste plads.

Sverige befinder sig tredje lag, mens Norge og Færøerne begge er i fjerde lag.

De europæiske nationer inddeles i ni grupper, hvorfra alle gruppevindere er direkte kvalificeret til VM. De otte bedste toere mødes i fire playoff-kampe om de sidste pladser.

Sverige er i tredje seedningslag, mens Norge er i fjerde seedningslag.

/ritzau/


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx