Af Ritzau - 10/08-16 22:27

Flækket sejl giver Jonas Høgh nedtur i gladiatorvejretFlækket sejl giver Jonas Høgh nedtur i gladiatorvejret

I vild blæst og høje bølger gik Jonas Høgh-Christensens sejl i stykker, og nu har danskeren ryggen mod muren.

storybild

Jonas Høgh-Christensen måtte opgive at fuldføre onsdagens anden sejlads. (Billede: Scanpix/Henning Bagger)

Et ødelagt sejl i onsdagens anden sejlads ved OL kan komme til at koste finnjollesejren Jonas Høgh-Christensen dyrt, når det samlede regnskab skal gøres op.

Det danske medaljehåb måtte opgive at fuldføre og blev således noteret for en sidsteplads. Dermed dumper han ned på en samlet sjetteplads inden de sidste seks sejladser.

- Sejlet blev desværre revet i stykker. Det er super, super ærgerligt, siger Jonas Høgh-Christensen.

- Det må være en produktionsfejl, desværre. Jeg kan ikke se det som andet. Nu skal vi hjem og undersøge, om det også gælder alle mine andre sejl. Jeg har aldrig prøvet det her før, lyder det fra sejleren.

Han startede ellers dagen i fin stil med en fjerdeplads i første sejlads, men derefter gik det meste galt.

Allerede inden uheldet med udstyret så det skidt ud for Høgh, der vendte som nummer 20 efter andet mærke. Han mener dog, at han med et intakt sejl kunne have indhentet noget af det forsømte.

- Jeg havde sejlet en dårlig sejlads, men havde fået hentet en del, men jeg sejlede hurtigt, og jeg vidste, at jeg i hvert fald kunne overhale ti både. Det var måske ikke blevet en topplacering, men det var blevet en god midterplacering, mener han.

Efter sejladserne tirsdag klagede han over uberegnelige vindforhold, fordi der blev sejlet for tæt på bjerget Sukkertoppen, men det var ikke vejret, der var årsag til det, han kalder "en meget dårlig dag på kontoret".

- I dag havde vi kongeforhold. Det blæste 12-15 sekundmeter, og der var kæmpestore bølger. Det var rigtig vildt, et rigtig gladiatorvejr. Det er normalt her, fårene bliver skilt fra bukkene. Og det plejer at være de forhold, jeg er stærk i, siger han.

Jonas Høgh-Christensen slæber i forvejen rundt på en 13.-plads fra stævnets første sejlads, og da hver sejler kun har én "fratrækker", er der absolut ikke råd til flere fejl.

- Heldigvis har der været en del og ned, men der er et par stykker, der er stukket lidt af. Der er lang vej igen, men nu har jeg ryggen lidt mod muren, og det er ærgerligt at have på dette tidspunkt, siger Jonas Høgh-Christensen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx