Af Ritzau - 21/12-16 21:59

Bayern München sætter Leipzig og Poulsen på pladsBayern München sætter Leipzig og Poulsen på plads

Der kom aldrig spænding om udfaldet, da RB Leipzig fik en fodboldlektion af mesterholdet Bayern München.

storybild

Bayern Münchens Arturo Vidal (til venstre) havde mange hårde dueller med Leipzigs Yussuf Poulsen. (Billede: Scanpix/Christof Stache)

RB Leipzig har været sæsonens største overraskelse i den tyske Bundesliga, men onsdag aften var Bayern München for stor en opgave for oprykkerklubben.

Bayern München vandt 3-0 og kan dermed holde jul alene på førstepladsen med 39 point efter 16 kampe. Leipzig er nummer to med 36 point.

Sydtyskerne kom foran 1-0 efter 17 minutter, da den spanske midtbanespiller Thiago Alcântara nærmest løb ind i bolden og fik bugseret den over målstregen.

Otte minutter senere fordoblede en anden spansk midtbanespiller føringen for Bayern München efter et Leipzig-boldtab. Det var Xabi Alonso, som satte sidste fod på til 2-0.

Leipzig fik det ikke nemmere, da Emil Forsberg tacklede Bayern-anfører Philipp Lahm bagfra. Dommeren kvitterede med et direkte rødt kort til svenskeren.

I sidste minut af første halvleg blev det endnu værre for Leipzig, da målmand Peter Gulacsi begik straffe mod Douglas Costa, som faldt let i situationen.

Den polske landsholdsangriber Robert Lewandowski udnyttede straffesparket sikkert til 3-0-føring med sit 12. ligamål i sæsonen.

Yussuf Poulsen spillede hele kampen for Leipzig og kæmpede godt for sagen. Han var tæt på at score kampens første mål, men kom glidende lidt for sent efter bolden, da der var spillet to minutter.

Leipzig spillede disciplineret i anden halvleg, og Bayern München sænkede tempoet så meget, at de sidste 45 minutter blev lidt kedelige. Især på grund af den manglende spænding om resultatet.

Lidt dansk succes var der onsdag aften i en af de andre kampe i Bundesligaen.

Frederik Sørensen lagde op til det første mål for FC Köln, som spillede 1-1 hjemme mod Bayer Leverkusen.

Den danske forsvarsspiller lagde bolden perfekt til rette for FC Köln-topscorer Anthony Modeste, som gjorde det til 1-0. Brasilianske Wendell udlignede for Leverkusen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tasja fik erstatning efter...
bt.dk
Eksperterne vurderer: Disse...
bt.dk
Medinas frække natklub-show: Frit...
bt.dk
DMI: Så længe fortsætter varmen
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx