18/09-17 22:03

FC Nordsjælland-træner: Skader åbner andre mulighederFC Nordsjælland-træner: Skader åbner andre muligheder

Kasper Hjulmand ser andre spillere træde i karakter og andre muligheder taktisk efter skader til to profiler.

storybild

Farum. Den seneste uge er FC Nordsjælland blev hårdt ramt af skader. Profilerne Mads "Mini" Pedersen og Godsway Donyoh er begge blevet ramt af alvorlige skader, der holder dem ude i en længere periode.

Derfor måtte Alka Superligaens førerhold undvære den sædvanlige venstreside i mandagens kamp mod AGF, hvor FC Nordsjælland endte med at tabe med 1-2.

- Jeg er superglad for de spillere, jeg har, også selv om de er ude med skader. Det giver andre muligheden for at spille, og jeg fokuserer på dem, der er klar, siger træner Kasper Hjulmand.

- Det ville være åndssvagt at sige, at det ikke har indflydelse, at de to er ude, for det er hele venstresiden. For det har noget at sige, men jeg er fuldt tilfreds med de spillere, jeg har, vi skal bare lige have dem arbejdet ind.

FC Nordsjælland har haft succes med at gå over til et 3-4-3-system, og selv om to vigtige brikker i det system nu er ude, fortsætter topholdet i samme stil.

- Jeg synes, folk gør lidt for meget ud af systemet. Det drejer sig om at få spillere hen i nogle positioner, som gør, at vi kan åbne det op, der er foran os, siger Hjulmand.

- Vi har haft en venstreside, som har været meget livlig, løbende og direkte. Uanset hvem der kommer til at spille, bliver det nu lidt anderledes, men jeg synes faktisk, det åbner nogle andre muligheder.

Anfører Patrick Mtiliga, der på det seneste primært har været benyttet i det centrale forsvar, var i mandagens kamp rykket op som venstrekant med licens til at trække langt mere frem end hidtil.

Han tror på, at FC Nordsjælland har spillerne, der kan tage over for den skadede duo.

- Da vi solgte tre store profiler i sommer, var der ingen, der regnede med, at vi kunne spille så godt, som vi har gjort, siger Mtiliga.

- Dem, der er kommet ind, blomstrer. Vi bliver ved med at se spillere, der løfter sig, og det er jo fordi, vi har et spilkoncept, som vi kender helt nede fra ungdomsrækkerne.

- Derfor kan unge spillere gå ind og gøre det samme, som de gør på U19-holdet. Så er spørgsmålet, om de kan gøre det i Superligaen, men det har mange af dem bevist, at de kan.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

LIGE NU: Politiet - anholdt øksemand...
bt.dk
To teenagepiger havde billet til...
bt.dk
Henriks død ændrede tradition hos...
bt.dk
OL-atlets mand er blevet et...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx