13/07-17 21:00; Opdateret: 13/07-17 21:16

Fuglsang efter Tour-nedtur: Jeg kører fredagFuglsang efter Tour-nedtur: Jeg kører fredag

Jakob Fuglsang kørte med skader torsdag og røg ud af topstriden i Tour de France, men starter fredag.

storybild

Peyragudes. Jakob Fuglsang (Astana) er ikke sådan at sende ud af Tour de France.

Den danske cykelprofil siger torsdag aften, at han stiller til start, når der fredag køres 13. etape i Touren.

- Jeg er helt tom. I den første del (af etapen, red.) forsøgte jeg at følge med de andre, men senere var det bare for meget for mig.

- Mine skader og konsekvenserne af dem tillod mig ikke at fortsætte kampen i det samlede klassement. Det var en meget hård dag for mig, men i morgen (fredag, red.) starter jeg igen, og så må vi se, hvordan det bliver, siger Jakob Fuglsang til Astanas hjemmeside.

På torsdagens 12. etape røg den skadede dansker helt ud af toppen i klassementet, da han tabte næsten 28 minutter til de øvrige favoritter, efter at han måtte opgive at følge med på den tredjesidste stigning.

Omgivet af holdkammerater kom Fuglsang trillende i mål længe efter, at Fabio Aru havde sikret Astana den gule førertrøje på en dag, der for holdet rummede stor op- og nedtur.

Baggrunden for Fuglsangs nedtur var onsdagens styr i forplejningen, der resulterede i en fraktur i håndled og en fraktur i den ene albue.

Han valgte dog at stille til start på den første etape i Pyrenæerne, men efter en nat med dårlig søvn, kunne Fuglsangs krop ikke klare strabadserne.

Efter etapen opfordrede Fuglsangs holdkammerat Michael Valgren sin landsmand til at tænke sig om.

- Han skal ikke gøre noget dumt. Hvis han ikke kan køre, så skal han ikke starte. Men har han lyst til det og føler, at han kan gøre en forskel, så synes jeg, han skal blive ved, lyder det fra Michael Valgren.

- Det bedste er bare at holde den i ro, men cykelryttere er ikke normale, så mon ikke han prøver igen i morgen (fredag, red.), lød det fra Valgren.

12. etape blev vundet af Romain Bardet (AG2R), mens Fabio Aru altså overtog førertrøjen fra Chris Froome (Sky), der ikke kunne være med på de sidste meter mod målstregen.

13. etape fredag byder på blot 101 kilometer, men det er over tre hårde stigninger på den franske Bastille-dag.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Rygterne har svirret længe: Nu tager...
bt.dk
Brændt straffespark og drama:...
bt.dk
Kronprins Frederik tog røven på...
bt.dk
Verdenskendt popstjerne deler frækt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx