Af Ritzau - 16/03-17 10:06

Graviditetsdebat gør landsholdsspiller rasendeGraviditetsdebat gør landsholdsspiller rasende

Louise Svalastog forstår ikke diskussionen om graviditet i sport. - Det er en menneskeret, siger hun.

storybild

Louise Svalastog har i alt holdt 12 måneders barsel i løbet af sin karriere. (Billede: Scanpix/Liselotte Sabroe)

Bølgerne går højt i dansk håndbold, efter at Håndbold Spiller Foreningen onsdag anklagede tidligere landstræner Jan Pytlick for at opfordre sine spillere til ikke at blive gravide.

Nu har veteranen Louise Svalastog kastet sig ind i diskussionen, som hun ikke har meget til overs for.

- For mig var graviditet den bedste beslutning, jeg nogensinde har taget, skriver Svalastog på sin Instagram-profil.

Hun forklarer, at graviditeten har gavnet hendes fysik og psyke, og at hun på den måde har fået flere år som topspiller.

- Jeg bliver derfor enormt ked af det og samtidigt en smule rasende over, at vi i 2017 skal bruge energi og kræfter på at høre på: "om det er okay at kvindelige håndboldspiller bliver gravide?", skriver Svalastog.

Diskussionen har fået næring, fordi en stribe spillere i den bedste håndboldrække er blevet gravide i denne sæson.

Det handler blandt andet om Viborgs Rikke Skov og Team Esbjergs Estavana Polman, som begge hører til ligaens største profiler.

I sin klub, HC Odense, må Jan Pytlick også undvære flere spillere på grund af graviditet, men træneren afviser dog at have sagt, at det ikke var "velset og uacceptabelt" at blive gravid.

- Jeg har aldrig brugt den formulering, at det er uacceptabelt, at de bliver gravide. Jeg har sagt til spillerne, at jeg er irriteret over den situation, vi står i.

- Hvis nogen har misforstået eller mistolket de ting, jeg har sagt, så beklager jeg selvfølgelig, siger Jan Pytlick til TV2 Sport.

Louise Svalastog opfordrer til et mere positivt syn på graviditeter, selv om det betyder en sportslig svækkelse af holdet.

- Selvfølgelig er det et tab på kort sigt for både klubben og holdet. Men ligesom med skader må man beregne en vis risiko for graviditet.

- At blive gravid er en menneskeret, en ret vi nok alle burde sætte lidt mere pris på, end vi egentlig gør, siger Louise Svalastog.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Erhvervsmanden Carl Christian Nielsen...
bt.dk
Mette Gjerskov kan være færdig i...
bt.dk
Rystende overvågningsvideo afslørede...
bt.dk
Fødevarestyrelsen kalder mayonnaise...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx