Af Ritzau - 07/12-16 07:56

Playmaker står gerne i skyggen af storspillende anførerPlaymaker står gerne i skyggen af storspillende anfører

Kristina Kristiansen accepterer en rolle på bænken, så længe Stine Jørgensen præsterer som mod Montenegro.

storybild

Kristina Kristiansen måtte se hele Danmarks åbningskamp fra udskiftningsbænken. (Billede: Scanpix/Anders Kjærbye)

Kristina "Mulle" Kristiansen er ikke længere førstevalget på håndboldlandsholdets playmaker-position, og hun kom ikke tættere på Klavs Bruun Jørgensen idealopstilling i mandagens EM-åbningssejr mod Montenegro.

Mens Kristiansen sad på bænken i hele kampen, brillerede anfører Stine Jørgensen på positionen med ni scoringer i sejren på 22-21.

27-årige Kristiansen har dog ingen problemer med at acceptere den rolle.

- Nej, slet ikke. Stine spillede super godt og var med i alt. Hun satte spillet op og gjorde de andre gode og var selv farlig. Hun dækkede også godt op.

- Når hun spiller så godt, skal hun også spille. Jeg er fint tilfreds med at sidde og se en god håndboldkamp. Vi er et hold, der spiller for at vinde, og når de spiller som mod Montenegro, skal de spille, siger Kristina "Mulle" Kristiansen.

Hun blev på intet tidspunkt skiftet ind i kampen. Stine Jørgensen spillede 53 minutter, mens Lotte Grigel spillede den resterende del som playmaker.

Dermed kunne det virke som om, at Kristiansen lige nu er tredjevalg på positionen. Hun vil da heller ikke spå om sine muligheder for spilletid i turneringen.

- Det må vi se, det er Klavs (Bruun Jørgensen, red), der styrer det, siger hun.

Mens Danmark indledte med en kneben sejr, skuffede Ungarn i samme gruppe med nederlaget til Tjekkiet.

Danmark er favorit til at vinde gruppe C, og holdet skal helst have fire point med til mellemrunden, hvor Rusland, Norge og Rumænien formentlig venter.

- Det ville lune med fire point, men så skal vi nok vinde de to næste kampe. Det er altid dejligt at vinde den første, men der er lang vej endnu, siger Kristina Kristiansen.

I første omgang venter Ungarn onsdag aften klokken 20.45. Danmark kommer ikke til at undervurdere Ungarn, selv om modstanderen skuffede mandag.

- De virkede ikke til at spille så godt, som de plejer, men de mangler også fem spillere, og det kan selvfølgelig mærkes.

- Men de, der er tilbage, vil give den gas og skal nok komme tilbage. De er også dygtige, siger playmaker-reserven.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Irriteret Magnussen havde ingen ord:...
bt.dk
Politiet: Mand faldt ned fra lygtepæl...
bt.dk
Løkke til kronprins Frederik: Hvor vi...
bt.dk
Astrups Lørdagsbrok: Stop det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx