07/02-18 08:58

Vinterolympiske sportsgrene får genvalg om fire årVinterolympiske sportsgrene får genvalg om fire år

Der kommer ikke nye sportsgrene, men muligvis nye discipliner på programmet ved vinter-OL om fire år i Kina.

storybild

Curling vendte tilbage til det olympiske program i 1998 og har været med på OL-programmet siden. Ved de forestående lege vil man dog for første gang i OL-sammenhæng opleve en mixedkonkurrence i sporten. Scanpix/Timo Jaakonaho

Pyeongchang. Ved vinter-OL i Beijing om fire år vil udøverne konkurrere i de samme sportsgrene som ved vinter-OL i Pyeongchang, hvor legene begynder fredag.

Arrangørerne kan foreslå at optage nye sportsgrene på det vinterolympiske program, men det har de kommende kinesiske værter ingen intentioner om at gøre. Det skriver det olympiske medie Inside The Games.

- Beijing har ikke foreslået at optage nye sportsgrene på programmet. Vi er meget tilfredse med dem, som allerede er på programmet, og vi kommer derfor ikke med forslag til tilføjelser, siger chefen for koordinationskomitéen bag Beijing-værtskabet.

Den Internationale Olympiske Komité (IOC) har anerkendt sportsgrenene bandy, skibestigning og isklatring, men de tre sportsgrene savner fortsat et tilstrækkeligt stort antal deltagere og et internationalt publikum for at kunne komme på OL-programmet.

IOC åbner til gengæld op for, at der kan blive indført nye discipliner i de sportsgrene, der allerede er på det olympiske program.

Ved de forestående lege i Pyeongchang er der for eksempel fire nye discipliner. Blandt dem finder man en mixedkonkurrence - mænd og kvinder på samme hold - i curling.

/ritzau/TT

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mand fundet død i vandet ved slotspark
bt.dk
Lastbil brager direkte ind i 10-årig...
bt.dk
Stjernens skibrille-forklaring vakte...
bt.dk
Sofie Linde har født: Se det søde...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx