Af - 06/10-14 09:41; Opdateret: 06/10-14 10:51

Forværring: Forulykket Formel 1-kører 'kæmper for sit liv'Forværring: Forulykket Formel 1-kører 'kæmper for sit liv'

I Japan afventer man ankomsten af Jules Bianchis forældre.

Bildstrecke im Grossformat »

Formel 1-kører opereret: Sådan har han det nu
Formel 1-kører opereret: Sådan har han det nu
Gør som mere end 14.000 andre allerede har gjort. Like Mx Kevin Magnussen på Facebook og få alle nyheder om den danske Formel 1-kører:

-----

Jules Bianchi er stadig i særdeles kritisk tilstand.

Sådan lyder de seneste meldinger fra Mies universitets-hospital, hvor den franske Formel 1-kører er indlagt efter sin ulykke i søndagens japanske grandprix.

Forulykket Formel 1-kører opereret for 'alvorlige' hovedskader
Forulykket Formel 1-kører opereret for 'alvorlige' hovedskader

Der er ikke kommet nye officielle udmeldinger fra hverken FIA (det internationale motorsportsforbund) eller hospitalet, men flere udenlandske medier har reportere til steder uden for hospitalsdørene.

Herfra fortæller engelske Sky Sports-journalist Craig Slater, at i modsætning til tidligere positive meldinger, så trækker Marussia-køreren ikke selv vejret efter den tre timer lange operation søndag.

Formel 1-kollega: - Jeg skreg til dem for at få løbet stoppet
Formel 1-kollega: - Jeg skreg til dem for at få løbet stoppet

- Jeg kan forstå, at Jules Bianchis tilstand stadig er meget kritisk, og han kæmper for sit liv, siger Craig Slater mandag morgen:

- Jeg kan bekræfte, at Jules desværre ikke trækker vejret selv. Jeg har erfaret, at han stadig er afhængig af en respirator for at kunne trække vejret, siger Craig Slater.

Ulykke stopper Formel 1 – frygt for det værste
Ulykke stopper Formel 1 – frygt for det værste

Han går i rette med blandt andre franske Radio Monte Carlo, der har fortalt, at Jules Bianchi har brug for endnu en operation for at stoppe indre blødninger.

- Jeg kan også bekræfte, at han ikke har gennemgået en ny operation. Han blev opereret klokken 11 lokal tid og har siden været indlagt på intensiv-afdelingen, siger Sky Sports-journalisten.

Sådan! Her ligger Magnussen helt i top
Sådan! Her ligger Magnussen helt i top

Franske BFMTV fortæller, at Jules Bianchis tilstand blev forværret i løbet natten (japansk tid), så han måtte intuberes og have hjælp til at trække vejret.

Der forventes først at komme nye opdateringer om Jules Bianchis tilstand, når hans forældre er ankommet til hospitalet i Japan. Tyfonen Phanfone skaber dog store problemer for flytrafikken – mange af Formel 1-kørerne er derfor i øvrigt også stadig fanget i området.

Flere af kørerne har derfor benyttet lejligheden til at besøge Marrusia-køreren på hospitalet.

LIVE: Ulykke afbryder Formel 1-løb før tid
LIVE: Ulykke afbryder Formel 1-løb før tid

Jules Bianchi kørte galt i sving syv mod afslutningen af søndagens grandprix. Her ramte sidelæns ind i en traktor, der var ved at fjerne Adrian Sutils Sauber-racer.

Han blev kørt til hospitalet i bevidstløs tilstand. Senere søndag meddelte Fia, at den 25-årige franskmand har alvorlige kvæstelser i hovedet. Det har en CT-skanning vist.

Marussia-teamet beder om tålmodighed fra offentlighedens side.

'Hvad angår kommunikationen om Jules' tilstand, vil vi respektere og lade os rådgive af familien Bianchis ønsker. Sammen med Jules' behandling er de vores højeste prioritet,' skriver Marussia på sit website:

'Derfor vil vi bede om tålmodighed og forståelse, hvad angår yderligere opdateringer om hans tilstand, som vil blive kommunikeret ud, når de mener det betimeligt, i samarbejde med Mie General Medical Center i Yokkaichi, hvor Jules bliver behandlet,' skriver Marussia.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Statskassen lænset for milliarder: Nu...
bt.dk
Støjberg-opgør i Venstre: Det havde...
bt.dk
Amalie Dollerup efter premieren: Jeg...
bt.dk
Simon Kjærs ven bad om et godt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx