Af Ritzau - 12/11-16 14:52

Eriksen om landstrænerskifte: Havde brug for frisk luftEriksen om landstrænerskifte: Havde brug for frisk luft

Christian Eriksen er blevet en hyppig målscorer på landsholdet, efter Åge Hareide tog over som træner.

storybild

Christian Eriksen har scoret seks gange for landsholdet siden i sommer. (Billede: Scanpix/Liselotte Sabroe)

Ganske vist venter Tjekkiet i en testkamp på tirsdag, men hvad angår betydende kampe, kan der gøres status over det første fodboldår med Åge Hareide som landstræner.

Efter nederlag til Polen på udebane og Montenegro i Parken i sidste måned fik Danmark fredag oprejsning med hjemmesejren på 4-1 over Kasakhstan.

Det var en vigtig måde at lukke året på og skabe positive vinde om nordmanden som landstræner.

Det mener det offensive omdrejningspunkt Christian Eriksen. Han ser trænerskiftet som tiltrængt efter 15 år med Morten Olsen på posten.

- Det har været anderledes, men vi havde brug for noget frisk luft og nogle nye idéer efter at være kørt lidt fast i det gamle system, siger Eriksen.

Hareide har vist sig som den ventede pragmatiker, der ikke er bange for at omstille sig. Han sværgede til 3-5-2-systemet ved sin ankomst, men stillede op i en 4-3-3-formation i fredagens kamp. Med succes altså.

- Det har været fint med skift i spillestilen. Hareide vælger meget ud fra materialet, og alle er parate til at omstille sig. Det er man i forvejen ofte vant til, når man kommer fra klub til landshold, siger Christian Eriksen.

Tottenham-spilleren har haft et godt første år under nordmanden. Han har scoret seks mål i de seneste seks landskampe. På mindre end et halvt år har han scoret lige så meget som i sine seks første år på landsholdet.

- Det kan gå hurtigt i fodbold. Efter Åge er kommet, har jeg scoret godt med mål, men til gengæld ikke så meget for klubholdet, siger Eriksen.

Han scorede to gange i fredagens sejr. Det første mål faldt på straffespark. Det andet mål i kampens overtid var en sand perle: Han afdriblede tre modstandere og sparkede bolden sikkert ind med venstrefoden.

Med sejren har Danmark seks point for fire kampe, mens Polen fører med ti point. Montenegro, der har syv point, ligger på andenpladsen, der kan give VM-adgang via playoffkampe.

- Det er en utrolig tæt gruppe, hvor Polen dog er stukket lidt af. Men vi må sørge for at vinde kampe og holde os så tæt på Polen som muligt.

- Så langt er Polen heller ikke væk, men vi har ikke råd til flere svipsere. Måske højst en uafgjort på udebane, vurderer Tottenham-spilleren.

Søndag rejser truppen til Tjekkiet, hvor årets sidste landskamp spilles.

Åge Hareide fortalte lørdag, at han forventer at stille med Christian Eriksen fra start, men kreatøren selv ved ikke, hvor mange minutter han har i sig.

- Vi må se, hvordan det går. Lige nu er jeg lidt øm, siger han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kevin Magnussen har travlt:...
bt.dk
Dansk kendis har tabt sig 25 kilo:...
bt.dk
Flere anholdte efter sammenstød...
bt.dk
Nu bliver populær streamingtjeneste...
bt.dk
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx