Af Ritzau - 24/08-16 10:13

FC København håber på at styre returkampen mod ApoelFC København håber på at styre returkampen mod Apoel

FCK vil forsøge at angribe og kontrollere sig til et godt resultat i returkampen mod Apoel FC.

storybild

Thomas Delaney er her omringet af tre spillere fra Apoel FC i det første møde mellem holdene sidste uge i København. (Billede: Scanpix/Ólafur Steinar Gestsson)

FC København har planen klar.

I onsdagens returkamp mod Apoel FC skal FCK veksle 1-0-føringen fra det første opgør til en billet til gruppespillet i Champions League, og det skal gøres ved at tage initiativ og sætte sig på udekampen i Nicosia.

Sådan lyder meldingen fra både manager Ståle Solbakken og anfører Thomas Delaney.

- De skal ikke have lov til at tage initiativet i lange perioder, men i nogle perioder vil de få det. Sådan er det i fodbold, hvis du spiller mod et godt hold. Og hvis vi bare får resultatet, så lever vi med det. Men vi vil meget gerne ind og kæmpe med dem.

- Man skal ikke tro, at vi har et udgangspunkt, hvor vi satser på kontraangreb, for det er ikke planen. Vi vil selvfølgelig gerne have nogle giftige kontraangreb, men vi skal ikke stå dybt tilbage og kun satse på det, siger Ståle Solbakken.

Samme udgangspunkt har Thomas Delaney.

- Det vil højst sandsynligt ske i perioder, at de vil have mere spil end os, men set over hele kampen vil jeg klart foretrække, at vi kan styre kampen så meget, som det er muligt i en vigtig, svær udekamp.

- Vi kommer i hvert fald ikke for at pakke os ned og forsøge at spille til nul, siger Delaney.

Ståle Solbakken påpeger, at onsdagens kamp næppe bliver med samme massive FCK-dominans, som da holdene mødtes i København i sidste uge.

- Der havde vi bolden i over 60 procent af tiden, og der stod vel 6-1 i store chancer til os. Jeg regner med, at det bliver mere jævnt i boldbesiddelse og antallet af chancer. Det kan godt blive en kamp, hvor holdene skiftes til at have initiativet, siger Ståle Solbakken.

- Hvis vi kan lykkes med at stå lige så godt på banen, som vi gjorde sidst mod Apoel, så er det "close to perfect", siger nordmanden.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

'I folkeskolen blev vores små sedler...
bt.dk
Fie Laursen viser sine bryster frem:...
bt.dk
S: Skilsmissepar skal tvinges til en...
bt.dk
Endelig: Kim Kardashian deler det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx