Af Ritzau - 21/08-16 20:02

Rio-politi inddrager irske IOC-folks pasRio-politi inddrager irske IOC-folks pas

Ansatte i Irlands Olympiske Komite skal blive i Rio, når OL er slut. De skal afhøres om billetfusk.

storybild

Patrick Hickey, fremtrædende irsk medlem af IOC, mistænkes for fusk med billetter ved OL. Nu forhindrer politiet andre medlemmer af irsk IOC i at rejse hjem, fordi de skal afhøres i sagen. (Billede: Scanpix/Usa Today Sports)

Det brasilianske politi forhindrer tre medlemmer af Irlands Olympiske Komite (IOC) i at rejse hjem, når OL i Rio slutter sent søndag lokal tid.

Den irske avis Irish Times skriver, at politiet har beslaglagt pas fra tre ansatte i det irske IOC.

Det skyldes, at politiet vil holde de pågældende i Rio, så de kan afhøres i forbindelse med undersøgelsen af sagen, der involverer Patrick Hickey.

Han er et højtstående irsk medlem af den Internationale Olympiske Komite, men han sættes nu i forbindelse med billetfusk.

Politiet ankom søndag morgen til kontoret, hvor irsk IOC holder til. Foruden pas tog politiet også telefoner og computere med sig, siger det irske IOC i en erklæring.

- IOC-personalet blev bedt om at være til stede for afhøringer på en lokal politistation tirsdag 23. august. De accepterede, hedder det.

Politiet beslaglagde også ubrugte OL-billetter, der var afsat til familier og venner af irske atleter.

Patrick Hickey blev anholdt i onsdags. Han mistænkes for ulovligt at have givet billetter til sortbørshandlere, der har solgt dem videre til opskruede priser.

Siden har Hickey annonceret sin foreløbige afgang fra sit IOC-job og andre højtstående stillinger, han har inden for IOC.

/ritzau/dpa

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billedet: Martin Henriksen...
bt.dk
Flere anholdte efter sammenstød...
bt.dk
Zoologisk Have i København: Uventet...
bt.dk
Nåede at se sit livsværk smuldre: Nu...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx