Af - 03/07-15 07:22

Jakob Fuglsang: - Jeg skal gamble mereJakob Fuglsang: - Jeg skal gamble mere

Håndbremsen skal slippes for at komme helt til tops, vurderer danske Jakob Fuglsang, fra Astana-holdet.

storybild

Her ses Jakob Fuglsang til DM i enkeltstart, hvor han blev nr. fire. Fra lørdag gælder det jagten på en etapesejr i Tour de France. (Billede: Polfoto)

Fuld fart fremad.

Astanas luksushjælperytter, Jakob Fuglsang, skal føre holdets kaptajn – Vincenzo Nibali til samlet tour-sejr, men den danske bjergklatrer håber at kunne få en etapesejr i 102. udgave af Tour de France, der starter lørdag.

Jakob Fuglsang viser Tour-form i Schweiz
Jakob Fuglsang viser Tour-form i Schweiz

Som hjælperytter kan jeg gøre det rigtig godt, og jeg ved, hvad der skal til. Men det er begrænset, hvor mange cykelløb jeg vinder i løbet af en sæson. Det er noget jeg skal blive bedre til, erkender silkeborgenseren til metroxpress.

Han er dermed enig med Alexandr Vinokourov, der er manager for det kazakhstanske cykelhold, som ligeledes håber, at den 30-årige cykelrytter kan blive bedre til at vinde.

Fuglsang: Min bedste klassikeruge nogensinde
Fuglsang: Min bedste klassikeruge nogensinde

Fuglsang er blevet nummer tre og syv i henholdsvis Schweiz Rundt (2010) og Tour de France (2013), og han ved, hvad der skal til for at komme først over målstregen.

- Jeg skal blive bedre til at læse løbet og tage flere chancer. Lidt oftere skal jeg tænke: Nu må det briste eller bære, i stedet for måske ikke at gå 100 procent efter en etapesejr, forklarer Fuglsang.

Fuglsang gik efter det – tæt på klassiker-sejr
Fuglsang gik efter det – tæt på klassiker-sejr

Hvad har holdt dig tilbage?

- Det er sådan noget med, hvis du gambler og taber, så taber du også pladsen i klassementet. Nogle gange tænker man på at køre mere sikkert for at få en god samlet placering, siger Fuglsang, der håber på et 'offensivt løb, så Hr. og Fru Danmark bliver underholdt hjemme i stuerne'.

Medie: Jakob Fuglsang og Astana beholder World Tour-licens
Medie: Jakob Fuglsang og Astana beholder World Tour-licens

De næste tre uger vil vise, om danskeren får mulighed for at jagte den etapesejr, som han hungrer efter. I første omgang skal han nemlig bruge kræfter på at beskytte Astanas italienske kaptajn, der skal forsvare sidste års samlede tour-sejr.

Verdensmester snupper sejren i Amstel Gold Race
Verdensmester snupper sejren i Amstel Gold Race

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Zlatan er færdig i Manchester United:...
bt.dk
Kendt tv-vært skal giftes: 'Hun sagde...
bt.dk
Nu bliver populær streamingtjeneste...
bt.dk
Kim Walls mor fokuserer på...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx