Af Ritzau - 25/08-16 00:01

Udmattet Solbakken: Vi fulgte planen hele vejenUdmattet Solbakken: Vi fulgte planen hele vejen

Det føles aldrig ens at kvalificere sig til Champions League, siger Ståle Solbakken efter triumf i Nicosia.

storybild

Ståle Solbakken og FCK er i Champions League. (Billede: Scanpix/Sakis Savvides/ Epa)

Ståle Solbakke var både glad og udmattet, da han gik til pressemøde i minutterne efter, at FC København sikrede sig en plads i denne sæsons Champions League-gruppespil ved samlet at slå Apoel FC med 2-1.

FCK var ellers kommet bagud 0-1 og var på vej mod forlænget spilletid, men spillerne holdt hovedet koldt, og det var nøglen, siger Ståle Solbakken

- Jeg er meget stolt af, hvordan vi reagerede, efter vi kom bagud 0-1. Vi havde talt det igennem, og spillerne fulgte planen.

- Vi havde allerede snakket om, at vi skulle blive ved med at være cool gennem alle 90 minutter, for så ville vi have en halv time ekstra til at score et mål, men så scorede Santander. Det var ikke den største chance, men det var et spektakulært mål, siger Solbakken.

Målet faldt med fire minutter tilbage af den ordinære spilletid, og det var fuldt fortjent mener Solbakken.

- Vi gjorde det godt over to kampe, og vi havde mange flere store chancer end dem i begge kampe. Så har man den bedste mulighed for at vinde, men hvis de scorer på 50 procent af deres chancer, er det svært.

- Det var en udmattende kamp - også for mig. Jeg følte, de kunne spille til 2018 uden at score, og så scorede de pludseligt på deres første chance, siger Solbakken.

I sekunderne efter det udlignende mål og ved kampens slutfløjt jublede Ståle Solbakken vildt. Det er fjerde gang, han skal styre FCK i Champions League.

- Det er en ny følelse denne gang. Det er nye spillere, og jeg er så glad på deres vegne.

- Det var fantastisk at se så mange glade spillere i omklædningsrummet efter kampen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx