Af - 13/01-15 08:53

Morten Olsen: - Ronaldo glinsede over 12 månederMorten Olsen: - Ronaldo glinsede over 12 måneder

Den danske landstræner stemte også på Cristiano Ronaldo som årets fodboldspiller.

storybild

Cristiano Ronaldo vandt Ballon d'Or-afstemningen mandag aften. (Billede: Walter Bieri)

Helt fortjent.

Sådan lyder det fra landstræner Morten Olsen om Cristiano Ronaldo, der mandag blev årets fodboldspiller ved Fifas Ballon D’Or-show.

Morten Olsen bekræfter: Dansk-svensk målmand dropper Danmark
Morten Olsen bekræfter: Dansk-svensk målmand dropper Danmark

Efter en formidabel sæson med Real Madrid, hvor det blandt andet blev til et Champion’s League-trofæ med Real Madrid, løb portugiseren med hæderen foran konkurrenterne.

- Det er lidt paradoksalt. Han er ikke en spiller, som lyste op under VM. Men til trods for det, og selv om VM kun er hvert fjerde år, så har Champion’s League stor betydning i moderne fodbold. Og både der og i den nationale liga har han været med til at vinde titler. Den målkvote, han næsten hvert år er i stand til at ramme, det er fantastisk, siger landstræner Morten Olsen til metroxpress.

DBU aflyser award-show - har ikke penge nok
DBU aflyser award-show - har ikke penge nok

Han er blandt tre danskere, der har haft stemmeret - landsholdsanfører Daniel Agger og Tipsbladets chefredaktør Troels Bager Thøgersen er de andre - og alle tre har stemt på Portugals superstjerne.

- Til trods for, at Neuer blev verdensmester, og at Messi var i finalen, så synes jeg, det var Ronaldo, der glinsede over 12 måneder. Der er mange gode fodboldspillere i verden, men der er ikke mange, der er geniale, lyder roserne fra Morten Olsen.

Pione Sisto er årets superligaprofil i 2014
Pione Sisto er årets superligaprofil i 2014

Lionel Messi og Manuel Neuer var de to andre nominerede til prisen.

Selv sagde Cristiano Ronaldo: - Det har været et uforglemmeligt år, og at slutte af med at vinde dette trofæ er noget utroligt unik. Jeg vil fortsætte med at arbejde, som jeg har gjort det hidtil og forsøge at blive bedre hver dag ... og så sluttede han af med et spektakulært jubelbrøl.

LÆS OGSÅ: Olsen: »Det var en gratis kamp«

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx