Af Ritzau - 09/05-17 11:05

Sikkerhedshensyn giver tomme pladser til pokalfinaleSikkerhedshensyn giver tomme pladser til pokalfinale

En bufferzone på langsiden skal sørge for, at pokalfinalen mellem FCK og Brøndby forløber uden sikkerhedsfare.

storybild

Hany Mukhtar, William Kvist og de øvrige spillere fra Superligaens nummer et og to mødes i pokalfinalen 25. maj. (Billede: Scanpix/Ida Guldbæk Arentsen)

Mere end en fjerdedel af den ene langside kommer til at stå tom i årets finale i DBU Pokalen, når FC København og Brøndby mødes 25. maj i Telia Parken.

Ifølge de to klubbers sikkerhedsansvarlige er der tale om den største sikkerhedsmæssige udfordring til dato mellem to danske fodboldklubber, og derfor vil man ikke lade holdenes fans få hver sin ende af samme tribune.

Derfor kommer i alt fire afsnit på C-tribunen - den langside, der er synlig på tv-signalet fra kampe i Parken - til at stå tomme. Resten af tribunen er allokeret til Brøndbys fans.

- Efter at have gennemgået forskellige scenarier har Københavns Politi anbefalet, at man af sikkerhedsmæssige årsager har en tribunefordeling, hvor der ikke arbejdes med delte tribuneafsnit.

- Altså hvor fans fra begge grupperinger befinder sig på samme tribune, skriver DBU på sin hjemmeside.

Den tomme bufferzone gør samtidig, at det ikke er fysisk muligt for de to holds grupperinger at kaste genstande mod modstanderholdets tribuneafsnit.

Det havde ellers ikke været noget problem at fylde de tomme pladser med fodboldfans, siger DBU's kommunikationschef, Jakob Høyer.

- Jeg tror, vi kunne fylde Parken to gange. Årets pokalfinale er den største klubkamp på dansk grund i årevis og en højrisikokamp med de to største klubbers fangrupper.

- Derfor er det afgørende at skabe så sikre rammer som muligt for at undgå sammenstød mellem fans.

- Vi er glade for det gode samarbejde med klubberne og politiet og glæder os til en kæmpe fodboldfest i Parken, siger han.

De to klubber mødtes også i pokalfinalen i 1998. Dengang vandt Brøndby med 4-1.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Test din paratviden: Kan du komme ind...
bt.dk
Tempomaskine vinder: Tager fusen på...
bt.dk
Medie: Sådan var Aviciis sidste dage...
bt.dk
Topforhandler i Forligsen: Vi er i en...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx