Af - 18/11-15 15:15; Opdateret: 18/11-15 15:27

Succesfulde Serie 2-Åge: Sådan får Åge succes som landstrænerSuccesfulde Serie 2-Åge: Sådan får Åge succes som landstræner

Den tidligere Brøndby-træner Åge Hareide rygtes som ny dansk landstræner efter Morten Olsen. Her giver Faaborg-træner Åge Pedersen gode råd til den kommende landsholdschef.

storybild

Åge Hareide (Billede: AP)

Selvom hans nuværende klub Malmö IF afviser al form for kontakt med DBU, erfarer flere danske og svenske aviser, at den tidligere Brøndby-træner Åge Hareide, kommer til at overtage Morten Olsens post som dansk landstræner.

TV: Se hvad spillerne siger om den kommende landstræner
TV: Se hvad spillerne siger om den kommende landstræner

36-årige Åge Pedersen, der netop er gået på vinterpause efter en succesfuld sæson som træner for Faaborg Boldklub med oprykning til Serie 2 i foråret, overværede i aftes Danmarks samlede nederlag til Sverige i Parken og er positiv stemt for Åge Hareide som ny landstræner.

- Jeg er jo Brøndby-fan, så kender Åge Hareide som en træner med mange gode ideer. Han virker ikke til at være fastlåst i et system, men er parat til at skifte fra det ultra defensive til ren offensivt, hvis der er behov for det. Han er et godt valg.

Hareide vil ikke snakke om dansk landstrænerjob
Hareide vil ikke snakke om dansk landstrænerjob

Hvad ser du som Åge Hareides største udfordring som dansk landstræner?

- Den største udfordring er at få det til at fungere kollektivt. Morten Olsen har slet ikke haft spillermaterialet til at kunne stille et godt hold. Han har netop brugt de spillere, som eksperterne har skreget på, men ligegyldig hvem, han prøvede af i sin start-11'er, spillede de som en pose nødder.

- Åge Hareide skal finde en akse fra midterforsvaret op gennem midtbanen og til angrebet, der kan skabe ro og balance på holdet. Daniel Agger stopper formentlig snart på landsholdet, og her ser jeg Jannik Vestergaard, som den naturlige afløser. Anders Christensen bør glide ind på midtbanen, vurderer Åge Pedersen.

Medier: Her er den nye danske landstræner
Medier: Her er den nye danske landstræner

Den sydfynske træner er lige blevet far, så han har valgt i det nye år at tage en pause fra seniorfodbold og koncentrere sig hundredeprocent om sin 10-årige søns U10-hold.

LÆS OGSÅ: DBU vil præsentere ny landstræner inden nytår

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Eksplosion hos bilforhandler: Tre...
bt.dk
Annette Heick: Gør mig den tjeneste...
bt.dk
Psykolog hører tit disse ord fra...
bt.dk
Mand fes på fly: Få øjeblikke efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx