Af Ritzau - 10/08-16 15:10

Dansk rochef enig i aflysning: Søen ligner et åbent havDansk rochef enig i aflysning: Søen ligner et åbent hav

Tre danske både skulle have været i vandet, men dårligt vejr kom i vejen for semifinalerne i roning ved OL.

storybild

Mads Rasmussen og Rasmus Quist skulle have roet semifinale onsdag, men dårligt vejr kom i vejen. (Billede: Reuters/Murad Sezer)

Det er den helt rigtige beslutning, OL-arrangørerne har taget ved at aflyse onsdagens konkurrencer på Lagoa Rodrigo de Freitas i Rio.

Sådan lyder det fra sportschefen i Dansk Forening for Rosport, Lars Christensen, der er enig i, at den kraftige blæst og konstante regn ikke egner sig til OL-roning.

- Det ser måske ikke så galt ud ved mål, men det er rigtig slemt i startområdet. Bølgerne hopper frem og tilbage, og det ligner et åbent hav, siger Lars Christensen.

I første omgang blev konkurrencerne udskudt i en time, men efterhånden som vejrudsigten ikke gav håb om bedring i løbet af dagen, valgte man helt at droppe onsdagens aktivitet på søen.

Det går ud over Anne Dsane Andersen og Lærke Berg Rasmussen i toer uden styrmand, og de to letvægtsdobbeltscullere med Anne Lolk/Juliane Elander og Rasmus Quist/Mads Rasmussen, der alle skulle have roet semifinaler.

- De prøver at holde fokus på det, de skal. De er nødt til at være omstillingsparate, og det er ens for alle. Men det er jo ikke en sjov situation, siger Lars Christensen.

Specielt Rasmussen og Quist er i gang med et hårdt OL-program. De var klar til at ro indledende heat i søndags, da konkurrencerne også blev aflyst.

I stedet måtte de på søen mandag, ud i et opsamlingsheat tirsdag, og onsdag er semifinalen så aflyst.

- De har altså gjort sig klar og sat sig op til at ro fire dage i træk, og de har kun været ude to gange. Det er selvfølgelig hårdt, siger Lars Christensen.

Senere onsdag eftermiddag vil det blive besluttet, hvornår onsdagens aflyste heat skal afvikles.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx