Af - 09/04-14 15:29

19-årig er AaB's nye guldfugl19-årig er AaB's nye guldfugl

Lukas Spalvis har efter vinterpausen fået chancen i Aalborgs skarpe offensiv. Jeg fik chancen og greb den, siger den unge angriber.

storybild

(Billede: Polfoto/Lars Poulsen)

Seks mål i de seneste fire kampe. Det er hverken Ronaldo, Messi eller Suarez, der er tale om, men Aalborgs unge talent Lukas Spalvis.

Den 19-årige litauer har været med i alle AaB's kampe i foråret og har på det seneste overrasket alt og alle med sin næse for mål. Han scorede blandt andet to af målene i AaB vigtige 3-2-sejr over FC Midtjylland i weekenden.

Magnussen kører af banen i test
Magnussen kører af banen i test

- Jeg har haft en rigtig god vinterpause, hvor jeg virkelig er kommet i god form og har været igennem en god udvikling. Og så greb jeg chancen, da jeg fik den. Det tog lige nogle kampe, hvor jeg skulle vænne mig til niveauet og til spillet, men jeg synes hurtigt, at det begyndte at gå bedre, og jeg har efterhånden spillet med mere selvtillid, siger Lukas Spalvis til metroxpress.

Ifølge angriberen spiller holdet en væsentligt rolle for hans succes.

- Jeg tror, jeg spiller godt, fordi hele holdet også spiller godt. Det handler også om, at holdet er gode til at sætte mig op. Når holdet spiller godt, spiller jeg godt, siger Lukas Spalvis.

Barcelona-træner: - Sådan går vi videre
Barcelona-træner: - Sådan går vi videre

Cheftræner i Aalborg, Kent Nielsen, hentede Lukas Spalvis til klubben fra tyske Freiburg i 2011, hvor han så et stort talent.

- Lukas er en dygtig afslutter. Han er en rigtig goalgetter, og så er han noget andet, end vi har haft tidligere i Aalborg. Han har næse for indlæg, og det gør ham farlig i straffesparksfeltet. Han supplerer holdet på en god måde. Han er lidt utraditionel, venstrebenet - en rigtig target man, siger Nielsen, som mener, at Spalvis stadig har flere ting at arbejde med.

Spillere vil score kassen på chok-sejr
Spillere vil score kassen på chok-sejr

- I fremtiden er det vigtigt, at han får bygget mere på både fysisk og på konditionen. Han skal også blive bedre til at deltage helt sikkert i spillet og lægge en aflevering, selvom han er meget presset, siger AaB-træneren.


LÆS OGSÅ: Guld-rus? AaB sætter sæson-rekord mod Brøndby

LÆS OGSÅ: Ups! Fodboldlegende i porno-bommert

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se listen: Får du mere eller mindre i...
bt.dk
Dansk fodboldstjerne fortæller om da...
bt.dk
Dansk realitystjerne jubler: 'Jeg har...
bt.dk
Motorcyklist sendt til traumecenter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx