Af Ritzau - 25/08-16 12:10; Opdateret: 25/08-16 12:25

FCK henter Boilesen hjem til Danmark på fireårig aftaleFCK henter Boilesen hjem til Danmark på fireårig aftale

Nicolai Boilesen er efter mange år i hollandske Ajax tilbage i dansk fodbold. Han skal genfinde formen i FCK.

storybild

Nicolai Boilesen er ny FCK-spiller. (Billede: Scanpix/Nikolai Linares)

Fodboldspilleren Nicolai Boilesen, der er noteret for 15 landskampe for Danmark, er ny spiller i FC København på en aftale, der gælder fire år. Det oplyser klubben.

Han spillede ikke en eneste kamp i sidste sæson på grund af en strid med sin daværende klub, hollandske Ajax, hvor han havde kontraktudløb i sommer.

Boilesens karriere har været præget af mange skader. Han indtager normalt en position som venstre back, og han skal dermed konkurrere med svenske Ludwig Augustinsson om spilletid.

Hovedpersonen er klar over, at der er et stykke vej til topformen efter så lang tid på sidelinjen.

- Jeg har været væk fra kamp i en længere periode, og jeg ved, at der er et stykke arbejde, jeg skal have gjort, før jeg når mit bedste niveau.

- Jeg ser virkelig frem til at komme i gang, så jeg kan bidrage til at vinde titler og få FCK frem på den internationale scene. Jeg er ikke i tvivl om, at jeg har valgt rigtigt med det her skifte, siger Nicolai Boilesen til FCK's hjemmeside.

FCK-manager Ståle Solbakken ser frem til at få Boilesen i topform.

- Nicolai er for det første en fantastisk dygtig fodboldspiller med en høj spilintelligens og en stærk teknik. Han har international erfaring fra landsholdet, og så har han spillet masser af internationale kampe med Ajax.

- Vi er bevidste om, at han ikke har fået spillet kampe i lang tid på grund af situationen med Ajax, men vi har lagt en god plan for Nicolai, så han kan komme tilbage på sit højeste niveau, siger manager Ståle Solbakken.

Som 17-årige skiftede han fra Brøndby til Ajax, og det er blandt andet blevet til fire hollandske mesterskaber. I en periode var han også anfører for Ajax, men da han afviste en kontraktforlængelse, blev han sat på sidelinjen af Amsterdam-klubben.

FCK kvalificerede sig onsdag aften til gruppespillet i Champions League. Der er lodtrækning torsdag aften i Monaco.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sexpiger, afpresning og misbrug af 50...
bt.dk
Loch Ness-lignende dyr skyllet op på...
bt.dk
Forsvarers billede af Peter Madsen:...
bt.dk
Tidligere pædagogmedhjælper og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx