Af Ritzau - 07/10-16 06:32

Rasmus Falk: Spilletid er en bonus på landsholdetRasmus Falk: Spilletid er en bonus på landsholdet

Christian Eriksen optager Rasmus Falks plads på landsholdet, og Falk ved, at han primært er med som joker.

storybild

Det bliver svært at få spilletid på favoritpositionen på landsholdet, vurderer Rasmus Falk. (Billede: Scanpix/Liselotte Sabroe)

Konkurrencen er yderst hård på fodboldlandsholdet for FC Københavns Rasmus Falk.

Pladsen bag de to angribere - den eneste plads i Åge Hareides 3-5-2-system, der er oplagt for Rasmus Falk - sidder barndomsvennen Christian Eriksen tungt på.

Derfor betragter Rasmus Falk også sig selv som en joker på landsholdet, og han kalder eventuel spilletid i de to kommende VM-kvalifikationskampe mod Polen og Montenegro for en bonus.

- Min bedste position i landsholdets system er jo der, hvor min gode ven Christian spiller. Så på den måde er jeg her mest som gardering for ham.

- Han bliver nok ikke taget af holdet, men det kan jo være, at der er brug for mig på en anden plads end hans. Så det handler bare om at blive ved med at træne godt.

- Jeg vil sige, at det vil være en bonus, hvis jeg får spilletid lige nu, men jeg håber selvfølgelig, at jeg på et tidspunkt kan gøre mig gældende og få mere spilletid, siger Rasmus Falk.

Åge Hareide har nævnt, at en alternativ position for Falk kunne være en af de to wingbacks, men spilleren påpeger, at det ikke vil falde ham naturligt.

- Landstræneren har også sagt, at jeg er en mulighed som wingback mod de hold, hvor man skal angribe mere, men man vil nok stadigvæk skulle lave systemet lidt om, hvis det er.

- Det er jo ikke meget, jeg har været vant til at forsvare som en back, siger Rasmus Falk.

Selv om udsigterne til et gennembrud på landsholdet synes lange i øjeblikket, kan Falk mærke, at han er blevet en klogere fodboldspiller de seneste måneder, hvor han har spillet store europæiske kampe med FCK.

- Selv hvis jeg ikke skal spille for landsholdet, har jeg heldigvis fået rigtig mange kampe i den seneste periode, og jeg er blevet endnu bedre rustet til det her niveau ved at spille Champions League-kampe med FCK.

- Det har været lærerigt, og jeg kan mærke, at man bliver løftet i tanke og handling. Der er mindre plads at spille på, og derfor bliver det sværere for os offensive spillere.

- Man skal være skarp, når der bare er en lille mulighed på minimal plads. Det er spændende og lærerigt at være med til, siger Rasmus Falk.

Han har foreløbig spillet én A-landskamp. Det var i september 2013.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx